Italia. Apelul disperat al unei badante: „Fata bătrânei mă dă afară, nu am unde să mă duc”

0
478
FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

O îngrijitoare româncă din Italia a cerut ajutor pe Facebook, după ce fata bătrânei de care avea grijă a dat-o afară.

„Bună ziua! Sunt Magda. Uite, aicia, unde se vede deasupra, până sâmbătă am lucrat la o bătrânică și a murit. Nu știu ce să fac, fata babei mă dă afară. Nu știu încotro să mă duc, încotro să mai apuc. N-am mașină, n-am nimic (…) Spuneți-mi ce să fac. Hotelurile sunt închise. Dacă nu plec până diseară, mă voi duce în altă parte, nu știu unde. Vă mulțumesc! Sper să m-ajute cineva”, a transmis Magda Toporan, în lacrimi.

Potrivit Rotalianul.com, femeia are 53 de ani, este originară din Sibiu, și se află într-o localitate din Florența (Firenze), mai exact Scarperia e San Piero a Sieve.

„Eu sunt jos, în fața blocului, cu bagaje cu tot. M-a scos forțat afară (fata persoanei asistate- n.r.). Mi-a murit bătrânica sâmbătă. I-am zis să mă țină până caut mașină. Mașină nu am găsit ca să plec în România. Duminică și luni mi-au zis că toate drumurile sunt închise și nu pot să plec”, a povestit pentru Rotalianul.com.

A încercat să-și găsească cazare la hotelurile din zonă, însă toate sunt fie ocupate, fie închise din cauza coronavirusului. Potrivit legii italiene, în cazul în care cel asistat moare, îngrijitorul are dreptul să locuiască în casa respectivă până își va găsi un alt loc. Însă, din câte se pare, românca a lucrat „la negru”, fără contract.

Ar fi fost și la carabinieri să denunțe acest lucru, însă a spus că aceștia nu au făcut nimic. Oamenii legii i-au transmis că ar trebui să cadă la o înțelegere cu fiica bătrânei și dacă nu vrea, nu au ce să-i facă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.