Orase europene care trebuie vizitate: Viena, care sunt principalele atractii turistice

Viena, care sunt principalele atractii turistice. Viena este capitala europeana asociata cu valsul, palate si numeroase gradini uriase, dar si cu delicioase produse de patiserie.

0
1154

Viena este capitala europeana asociata cu valsul, palate si numeroase gradini uriase, dar si cu delicioase produse de patiserie.
Oras renumit ca fiind locul in care au trait si s-au consacrat mari muzicieni ai lumii, precum W.A. Mozart, Ludwig von Beethoveen, Joseph Haydn, Franz Schubert, Johann Strauss si Johannes Brahms, Viena este unul din cele mai elegante si rafinate orase din intreaga lume.
Iata cateva locuri si obiective turistice pe care nu ai voie sa le ratezi, daca ajungi in Viena.

Viena, care sunt principalele atractii turistice: Wiener Rathaus

Primaria orasului (Rathaus) si totodata sediul guvernului, isi gasesc locul intr-o cladire pe care nu ai cum sa o ratezi. Impunatoare si cu o arhitectura in stil gotic, Wiener Rathaus este admirata de toti turistii, inca din 1880, anul construirii sale.

Viena, care sunt principalele atractii turistice: Burggarten

Burggarten este o fosta gradina regala care a apartinut dinastiei habsburgilor. Kaiserul Franz II, unul din conducatorii Austriei, obisnuia sa munceasca in aceasta gradina. Un memorial inchinat celebrului compozitor Mozart se gaseste intr-un colt al gradinii. Locuitorii din Viena sau turistii pot organiza picnicuri in zilele insorite.

Viena, care sunt principalele atractii turistice: Centrul istoric

Centrul istoric al Vienei a fost inclus in patrimoniul mondial al UNESCO. Este locul in care te poti relaxa la o cafenea, sa faci shopping pe celebrele strazi Graben sau sa vizitezi monumente istorice, precum catedrala gotica Sf Stefan – Stephansdom, loc de unde poti admira Viena de la inaltime, daca ajungi in cupola.

Viena, care sunt principalele atractii turistice: Opera de stat din Viena

Celebra opera vieneza a fost inaugurata in anul 1869, iar in deschidere a fost pusa in scena opera don Giovanni a lui Mozart.
Opera are o capacitate de peste 2.800 de locuri, iar pentru un bilet la un spectacol trebuie sa va faceti rezervare din timp.

Viena, care sunt principalele atractii turistice: Hundertwasserhaus

Pasionatii de fotografie si design trebuie sa ajunga neaparat in cartierul Landstraße. Aici, numerosi turisti vin sa admire spectacolul vizual, plin de culoare, de pe o cladire cu apartamente. Pictura a fost realizata de artistul austriac Friedensreich Hundertwasser, cel care a dezvoltat si acest concept.
Fiecare din cele 52 de apartamente are o stilistica diferita, iar cladirea este considerata o adevarat mostenire vieneza.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.