Top 5 statiuni de schi din Bulgaria

Pentru pasionatii sporturilor de iarna si care vor sa incerce alte partii decat cele din Romania, iata o alternativa la indemana, la vecinii bulgari.

0
1175

Pentru pasionatii sporturilor de iarna si care vor sa incerce alte partii decat cele din Romania, iata o alternativa la indemana, la vecinii bulgari.
Bulgaria este traversata de Muntii Balcani, intr-un lant de la est la vest, prin centrul tarii. Sud-vestul muntos are doua masive muntoase – Rila si Pirin, care margginesc Muntii Rodopi catre est.
Tot in Bulgaria se afa si cel mai inalt punct din peninsula Balcanica, varful Musala, cu o altitudine de 2.925 metri.

Top 5 statiuni de schi din Bulgaria. Dobrinishte

Statiunea Dobrinishte este situata la poalele muntilor Pirin. Satul este asezat intr-un cadru natural paradisiac, intre Muntii Pirinei, Rila si Rhodopi.
Statiunea, faimoasa si pentru zonele ei de spa, ofera numeroase partii pentru pasionatii de schi.
Bezbog” cabana – „Tuzlata” – „Gotce Delchev” este una dintre cele mai lungi partii din Bulgaria. Partia are o cu lungime de 4700- 5600 m, 700 m deplasare, cu altitudine 2250 m si 1550 m altitudine la sosire, inclinare 22%. Cele doua puncte finale sunt conectate cu telecabine cu capacitate de 500 pers/ora. Prin zona exista o camera depozitare echipamente de schi si scoala de schi pentru copii avansati sau incepatori.

Top 5 statiuni de schi din Bulgaria. Bodrost

Bodrost se afla in regiunea Kartala, la 30 km de orasul Blagoevgrad. Este o mica statiune de schi, situata in partea sud-vest al muntii Rila la o altitudine de 1300 m.
Aici, turistii vor gasi partii de schi cu lungime de 2000 metri si inclinarea de 375 metri.

Top 5 statiuni de schi din Bulgaria. Kulinoto

Kulinoto se afla in partea de nord a munții Pirin, in valea râului Kulina (afluent al raului Elovica). Altitudinea zonei este de 1400 m. Statiunea este inconjurata de păduri de fag si este situata la 12 km de Razlog si la 2 km de Predela.
Cel mai inalt punct al partiei este la 1600 m. Datorita altitudinii nu foarte mari, zapada rezista in zona pana in luna martie.

Top 5 statiuni de schi din Bulgaria. Panichiste

Panichishte se afla la altitudine 1.350 m, la granita Parcului National Rila, in sud-vestul Bulgariei langa Separeva Banya (deasemenea o statiune balneara) şi nu prea departe de oraşul Dupnica. Statiunea de schi Panichishte este una dintre cele mai diverse staţiuni cu facilitati pentru sporturi de iarna, oferind un excelent raport calitate – pret.
Pe langa partiile de schi (Bekyara – lungime de 470 metri si telecabine cu capacitate de 280 de persoane, Ajdena – lungime de 400 de metri si partii pentru copii), turistii pot incerca si alte sporturi aici.
Exista si trasee montane pentru competitii de sanii trase de cai. Echipele de fotbal, volei, baschet si alte pot profita de terenul bun de baza de antrenare „Dry lake”. Pasionatii de inot sau tenis pot folosi piscinele şi terenurile de tenis disponibile la hotelurile locale.

Top 5 statiuni de schi din Bulgaria. Vitosha

Vitosha este situata la cea mai mare altitudine din Bulgaria – 1800 m deasupra nivelul marii. Staţiunea se afla la numai 10 km de Sofia, capitala Bulgariei. Zona este excelenta pentru schi in timpul iernii.
Cel mai inalt varf – Cherni Vruh se afla la altitudine de 2290 m, iar principala partie de schi se afla sub acesta.
Exista si o partie pentru schi running – Universiada, cu o lungime de 9600 m. Toate partiile au facilitaţii necesare – telescaune, teleferice si telegongola de la periferia orasului pana la varful muntelui langa Aleko. Cabana Aleko ofera echipamente de schi de inchiriere si instructori de schi.

sursa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.