Un șofer român a fost arestat în Olanda. Transporta 25 de imigranți în camionul frigorific

0
521
FOTO: viewsonic99/Pixabay.com
FOTO: viewsonic99/Pixabay.com

Un șofer român de TIR, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat în Olanda, după ce autoritățile au descoperit în camionul său frigorific 25 de imigranți, la -15 grade Celsius.

Cei 25 de imigranți erau din Irak și Kuweit și au fost salvați pe 19 noiembrie. Camionul condus de român se afla pe un feribot care urma să plece din Rotterdam către Suffolk, Marea Britanie. Zeci de ambulanțe au ajuns la fața locului, după ce s-a dat alarma că sunt oameni în camionul frigorific.

Potrivit nltimes.nl, doar dintre imigranți au fost transportați la spital, iar ceilalți 23 au primit îngrijiri la fața locului. Printre imigranți se aflau și șase minori, care nu aveau la ei acte de identitate.

În urmă cu o lună, un camion frigorific cu 39 de cadavre a fost descoperit pe o platformă industrială din comitatul Essex, din apropierea Londrei. Ulterior s-a descoperit că aceștia erau de naționalitate vietnameză și doreau să ajungă să lucreze pe teritoriul Marii Britanii. Șoferul TIR-ului, un irlandez, și mai multe persoane au fost arestate, fiind acuzate de trafic de imigranți.

În 2015, 71 de imigranți au fost găsiți sufocați într-un camion frigorific abandonat pe o șosea din Austria. În urma unui proces, șeful rețelei de trafic de migranți, un afgan, și trei complici bulgari au fost condamnați la câte 25 de ani de închisoare.

În Marea Britanie, un alt caz grav în care au căzut drept victime imigranți a fost în 2000. Atunci, 58 de chinezi au fost descoperiți înghesuiți într-un camion din portul sudic al Doverului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.