Acte pentru construirea unei case in Anglia

Iata ce acte pentru construirea unei case in Anglia sunt necesare, dar si cum te poti inscrie in programul "Right to Build"

1
5437

Incepand cu anul 2016, construirea unei case in Anglia a devenit un proces mult mai simplu. Din cauza deficitului de locuinte din U.K, guvernul britanic a pus bazele unui proiect care sa vina in ajutorul tuturor acelora care isi doresc sa isi construiasca casa visurilor.

Iata ce acte pentru construirea unei case in Anglia sunt necesare, dar si cum te poti inscrie in programul „Right to Build”.
Noul program „Right to Build” are ca scop cresterea initiativei populatiei de a construi case proprii, conform careia locuitorii vor avea mai multe oportunitati pentru a achizitiona un teren in municipalitatea de care apartin. Programul „Right to Build” ar trebui sa permita populatiei sa dobandeasca un teren neutilizat in teritoriul de care apartin. Programul se adreseaza atat cetatenilor britanici, cat si imigrantilor din statele europene care traiesc in Anglia de cel putin trei ani, potrivit angliamea.ro

Acte pentru construirea unei case in Anglia

Cei care vor sa se inscrie in programul „Right to Build” trebuie sa se prezinte autoritatilor locale. Acolo, cetatenii trebuie sa prezinta un act de identitate, adresa si o declaratie care sa dovedeasca ca nu mai aveti alta locuinta pe numele dumneavoastra si ca sunteti eligibil pentru programul „Right to Build”. Unele autoritati locale ar putea sa va ceara si o copie legalizata dupa pasaport.
Dupa aproximativ 28 de zile veti fi contactat de consiliul local care va va instiinta daca ati fost acceptat sau nu in acest program.

Cele mai importante acte pentru construirea unei case in Anglia

Indiferent ca alegeti sa va construiti o casa prin intermediul programului „Right to Build” sau nu, cele mai importante acte sunt autorizatiile de construire, pe care trebuie sa le obtineti de la autoritatile locale.
Fara „planning permission”, consiliul local poate considera construirea casei ca fiind ilegala si ar putea oricand sa o darame.
Puteti afla mai multe informatii despre birourile la care va puteti adresa, in functie de zona in care locuiti, online – planningportal.co.uk

Daca te hotarasti sa angajezi o echipa de oameni care sa te ajute la construirea casei, este bine sa stabilesti o asigurare medicala pentru muncitori.

De asemenea, TVA-ul materialelor de constructie va putea fi recuperat dupa finalizarea casei. Afli aici conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua !
    Ce inseamna , ca TVA-ul se recupereaza imediat dupa terminarea constructiei ma interesaza ca timp.
    Daca unele materiale pe care le folosesc le aduc din Romania ( ex: lemn,rigips,osb) ,totul cu acte in conform standardelor europene si pe care le folosesc la constructie o sa am probleme la fazele de constructie unde banuiesc ca va veni cineva trimis de autoritatile din uk ?
    Cat dureaza aprobari si autorizatiile de construire din momentul in care demarezi si ai cumparat terenul aferent constructiei,
    Va multumesc !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.