Care este cel mai bun student român al anului în străinătate

0
533
FOTO: rotalianul.com
FOTO: rotalianul.com

Liga Studenților Români din Străinătate a desemnat cel mai bun student român al anului din străinătate. Acesta este Daniel Prelipcean, are 22 de ani și urmează studii masterale în domeniul Fizică Aplicată în cadrul Universității Tehnice din Munchen.

„Acest premiu reprezintă o însumare a tuturor interacțiunilor din viața mea, în principal cu oamenii din jurul meu (…) și este pentru toți cei care și-au părăsit vatra de acasă ca să plece în străinătate”, a declarat Daniel Prelipcean, după ce a primit premiul în cadrul unei gale care a avut loc la București.

Daniel a absolvit Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi în 2015 și a urmat Facultatea de Fizică – Matematică, de la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania.

„Masterand în Fizică Aplicată la Universitatea Tehnică din Miinchen, Germania, am descoperit în această alegere de a aborda lumea într-un mod rațional că măsura tuturor lucrurilor este fericirea omului. Astfel, ca olimpic național la fizică și matematică, am avut un vis de peste un deceniu: să ajung la granițele cunoașterii umane și să încerc să le împing și mai departe. Vara aceasta mi-am trăit visul, ca student practicant la CERN (Consiliul European pentru Cercetare Nucleară)”, a declarat cel mai bun student român al anului din străinătate, potrivit rotalianul.com.

Studentul a făcut voluntariat în domeniul educației la „Physik fur Fluchtlinge” (trad. din limba germană – Fizică pentru refugiaţi). De asemenea, a participat și la tabere de vară pentru olimpicii români la fizică și este membru în cadrul „Münchner Tafel”, o asociație prin care oferă alimente celor nevoiași.

Gala Ligii Studenților Români din Străinătate se află la a XI-a ediție. Sunt premiați cei mai buni studenți români din diaspora pe baza unei competiții deschise. Reprezentanții LSRS spun că este singurul eveniment național destinat promovării meritelor și valorilor studenților români de pretutindeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.