Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia). Cum ajungi cel mai repede cu masina din Bucuresti in Corfu (Grecia)

Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia) poate fi parcurs in aproximativ 13 h, urmand traseul clasic prin Ruse - Sofia - Kulata, aceeasi ruta valabila si pentru Atena.

0
8188

Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia) poate fi parcurs in aproximativ 13 h, urmand traseul clasic prin Ruse – Sofia – Kulata, aceeasi ruta valabila si pentru Atena.
Distanta dintre Bucuresti – Corfu este de 1020 km, la care se mai adauga aproximativ ih si 40 m la traversarea cu feribotul.

Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia). Traseul

Iesiti din Bucuresti pe la Vama Giurgiu, iar apoi conduceti drept, pe centura orasului Ruse, pana la Sofia.
Se merge drept pe acest drum E 85 pana dupa localitatea Byala cand drumul spre Sofia E83 face la dreapta, iar inainte la 44km se gaseste Veliko Turnovo (amfostacolo.ro)
Imediat dupa localitatea Lukovit se ajunge in satul Zlatna Panega, aici unde puteti opri pentru un popas.
Conduceti spre A2 catre Sofia, iar apoi iesiti pe centura orasului. Urmati indicativul Kulata/ Grecia, localitate de frontiera.
Dupa ce ati trecut de vama din Grecia, primul oras este Promachonas. Conduceti pe langa Sidorokastro, iar apoi tineti drept pe autostrada pana in Salonic. Din Salonic se merge spre Atena,iar la prima statie a autostrazii se face dreapta spre Veria (Bepoia, in lb greaca).
De aici, tineti drept 321 km pana in port si veti gasi locul de plecare spre Corfu. Cel mai scurt drum pana in Corfu (Grecia) va va conduce catre locul de unde puteti sa ajungeti in Insula Corfu.
Portalul grecia-de-weekend.ro explica cum puteti ajunge in Insula Corfu. Din port, exista doua ferryboat-uri care pleaca,dupa cum urmeaza:

Ferryboat-ul trasat cu linie rosie va lasa direct in Kerkyra (Corfu Town). Traversarea cu acest ferryboat dureaza 1 ora 40 minute si costa 33 EUR / masina 7 EUR / persoana (preturile sunt din 2012 si se pot schimba de la an la an. Inainte sa va faceti calculul transportului puteti verifica aici: Ferryboat Corfu).

Ferryboat-ul trasat cu linie albastra pe harta de mai sus va lasa in Lefkimmi care este la aproximativ 40 km de capitala Corfu. Traversarea dureaza doar o ora si este ceva mai ieftin (la sfarsitul traseului dau toate detaliile legate de ferryboat Corfu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.