CALCULE – Cati oameni vor fi la protestul romanilor din strainatate, din Piata Victoriei

0
4335
protest diaspora 10 august
Protestul diasporei vrea sa atinga impactul pe care l-au avut manifestatiile din iarna, impotriva Ordonantei 13

Zeci de mii de maaini au trecut in ultimele zile prin vamile din vestul tarii. Este o mobilizare fara precedent a romanilor din diaspora, jigniti in repetate randuri de politicieni si nemultumiti de o tara care nu reuseste sa se schimbe, chiar daca ei trimit lunar sume uriase in tara.

Pe Facebook, sute de mii de persoane s-au aratat interesate de protestul de vineri, 10 august, din Piata Victoriei. Unii protestatari se strang inca de dimineata, de la 10, dar multimea va fi la dimensiuni maxime undeva dupa orele 19-20, potrivit anunturilor postate pe paginile si grupurile de Facebook.

Am cautat principalele evenimente Facebook legate de acest protest, evenimente la care si-au anuntat prezenta cele mai multe persoane:

Cel mai mare dintre evenimente poarta numele ”1.000.000 pentru Romania” si are loc din 10 august, ora 18 pana pe 13 august, ora 23. Peste 95.000 de persoane s-au aratat interesate de eveniment, iar 25.000 dintre acestea au spus ca vor participa.

Un alt eveniment organizat de Facebook poarta numele ”Diaspora Acasa – Dragnea, inchide granitele, ca venim 3 milioane” si a reusit sa atraga 43.000 de persoane interesate si 10.000 de participanți, pana la ora publicarii acestei stiri. Evenimentul este programat între 10 august, ora 19 și 11 august, ora 7 dimineața.

Alte evenimente majore relaționate protestului din 10 august:

Diaspora vine Acasă!

5 K vor participa · 15 K interesati

10 August, TOTI in negru! Pentru Romania!

4,4 K vor participa · 14 K interesati

Sustinem Diaspora, in Piaaa Victoriei!

4,5 K vor participa · 10 K interesati

Pe langa cele de mai sus, exista alte zeci de evenimente mai mici, la care si-au anuntat prezenta pana in 3.000 de oameni.

Avand in vedere ca, de obicei, numarul celor care isi anunta prezenta pe Facebook la un eveniment este mult mai mare decat al celor care efectiv vin la eveniment, putem estima o prezenta de 30.000 – 60.000 de oameni la protestul din 10 august.

O asemenea prezenta ar fi extraordinar de numeroasa, avand in vedere ca foarte multi dintre protestatari au strabatut mii de kilometri pentru a fi prezenti la manifestatie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.