Operațiunea „Bravos” în Spania. O rețea de infractori români a ținut în sclavie sute de oameni

0
814
FOTO: Captură video Guardia Civil
FOTO: Captură video Guardia Civil

Garda Civilă din Spania a reușit să anihileze o rețea criminală formată din infractori români, care se ocupa de traficul de persoane și exploatarea forței de muncă din Europa de Est. Victimele era în special din România și din Bulgaria. Potrivit anchetatorilor, au fost eliberați 61 de victime care lucrau ca sezonieri în campaniile de colectare a citricelor în provinciile Castellon, Valencia și Lleida.

Însă, potrivit investigatorilor iberici, liderii acestei rețele criminale, un cuplu de naționalitate română, a atras și transferat în Spania mai mult de o mie de oameni, care au fost exploatați în condiții inumare.

Operațiunea a fost denumită „Bravos”. Cinci persoane, toate de naționalitate română, au fost acuzate de infracțiuni de apartenență la o organizație criminală și trafic de persoane în scopul exploatării muncii. Patru dintre aceștia au fost arestați.

Victimele erau obligate să lucreze în fiecare zi și 11 ore în schimbul unor salarii extrem de mici. Locuiau în camere foarte aglomerate. Ajungeau să împartă trei camere și o bucătărie și 25 de persoane.

Infractorii își alegeau victimele printre persoane cu o situație financiară precară. Acestora li se promiteau contracte de muncă bănoase în Spania și cazare gratuită în condiții bune.

Când ajungeau în Spania, oamenii erau distribuiți în case pe care rețeaua de infractori le controlau. În plus, le luau și bani pentru actele de muncă pe care nu le-au văzut niciodată. De asemenea, le luau 3 euro pe zi pentru transportul de la cazare până la muncă, 75 de euro pentru chirie și utilități, în condițiile în care li s-a promis că acestea erau gratis.

Ora de lucru începea la 7:30 și se încheia seara târziu. Cei doi lideri ai organizației i-au pus să-și facă carduri bancare, însă tot ei le-au însușit și ridicau banii de la bancomat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.