Trupul mumificat al unui român a fost descoperit într-un spital din Roma

0
467
FOTO: Golda/Pixabay.com
FOTO: Golda/Pixabay.com

Autoritățile italiene au făcut o descoperire macabră într-un spital din Roma. Corpul aproape mumificat al unui cetățean român în vârstă de 45 de ani a fost găsit într-un compartiment de ventilație al spitalului Policlinico Gemelli din Roma.

Jurnaliștii de la Il Messaggero spun că este vorba despre un pacient care a dispărut în luna august a anului trecut din spital. Autoritățile au deschis o anchetă pentru omor voluntar, însă nu exclud nici ipoteza unui accident.

Polițiștii au fost alertați de un grup de muncitori care era angajat pentru a efectua o revizie la conductele de ventilație de la spital. În timp ce lucrau la etajul 8 al spitalului, muncitorii au povestit că au simțit un miros greu. Așa au descoperit cadavrul bărbatului într-un compartiment strâmt, care era situat între pereți, printre fire electrice și conducte de ventilație.

Bărbatul nu avea un domiciliu stabil și a fost însoțit până la spital de un voluntar și internat cu ciroză alcoolică la secția de medicină internă. După trei zile, a cerut oprirea tratamentului şi externarea, dar medicii l-ar fi convins să rămână în spital. Pe 13 august, la ora 2 noaptea, pacientul a dispărut din camera sa. Personalul sanitar s-a mobilizat pentru a-l căuta, alertând şi serviciul de pază. Bărbatul a dispărut, iar dosarul său a fost închis cu menţiunea “externare voluntară”.

Potrivit autorităților, după ce acesta a dispărut nimeni nu a mai întrebat de român. Anchetatorii nu exclud nici varianta ca românul să fi încercat să iasă din spital noaptea, folosind o ieșirea secundară, dar nu și-a dat seama că a intrat într-un coridor de ventilație. Acesta ar fi căzut de la o înălțime de 6 metri și ar fi murit pe loc.

„Suntem îndureraţi de acest episod, mai ales că instituţia noastră este mereu aproape de persoanele marginalizate. Chiar dacă noi considerăm că am făcut tot ce era posibil pentru a-l ajuta, rămâne regretul pentru un sfârşit tragic”, au declarat responsabilii de la spitalul Gemelli, potrivit Il Messaggero.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.