Trei români sunt izolați într-un spital din Republica Dominicană, suspecți de coronavirus

0
484
FOTO: valelopardo/Pixabay.com
FOTO: valelopardo/Pixabay.com

Trei cetățeni români sunt izolați într-un spital din capitala Republicii Dominicane, Santo Domingo, unde li se fac analize pentru noul coronavirus, potrivit ministrului Sănătății din această țară, Rafael Sanchez Cardens.

Cei trei români sunt toți bărbați și au 29, 35 și respectiv 50 de ani. Potrivit agenţiei spaniole de presă, ei ar fi venit din Germania, cu o escală de cinci ore pe un aeroport neprecizat din Spania.

Unele media dominicane scriu însă că ei ar fi venit din Italia, altele scriu tot despre Germania, dar menţionează pentru această ţară bilanţul infecţiilor cu coronavirus din Italia, făcând aparent confuzie între cele două ţări.

Odată cu cei trei români a fost internat în acelaşi spital – Spitalul Militar Ramon de Lara – şi un cetăţean dominican care nu prezintă simptome, dar a avut contact cu ei. Conform purtătorului de cuvânt al spitalului, doi dintre românii internaţi prezintă simptome ce seamănă cu „o viroză gripală”. „I-am primit şi le facem investigaţiile pentru a confirma sau infirma diagnosticul în chestiune”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Organizația Mondială a Sănătății avertizează vineri că noul coronavirus va afecta „majoritatea statelor din lume, dacă nu chiar pe toate”.

„Epidemia devine tot mai extinsă. Scenariul în care noul coronavirus ajunge în mai multe state, dacă nu chiar în toate statele din lume, este ceva ce am luat în calcul de ceva vreme și am și avertizat acest lucru”, a declarat un purtător de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, într-o conferință de presă susținută la Geneva.

Mai multe țări au anunțat vineri primele cazuri de infecții- Nigeria, Estonia, Danemarca, Olanda, Lituania și Mexic, peste 50 de state fiind afectate. În același timp, în România au fost confirmate încă două cazuri.

Lindmeier a adăugat că OMS analizează cu atenție informațiile legate de unii pacienți care sunt reinfectați.
„Trebuie să studiem cu atenție cum au fost făcute testele, cum a fost examinată persoana, dacă a fost trecut cu vederea faptul că virusul a rămas ascuns undeva în organism sau dacă s-au reinfectat prin alte mijloace. Nu suntem în situația de a spune dacă este posibil sau nu ca virusul să fie reactivat în organism sau pacientul să fie reinfectat.
În general, ne-am aștepta ca persoana care a fost infectată cu coronavirus să devină imună, cel puțin pentru o anumită perioadă. Însă, repet, asta este ceva ce încă nu știm”, a mai declarat purtătorul de cuvânt al OMS.
FOTO: valelopardo/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.