Reguli de circulatie in Anglia. Atentie sporita

0
996
reguli de circulatie in anglia

Reguli de circulatie in Anglia. Că circulaţia în UK se desfăşoară pe partea stângă a drumului ştie toată lumea.

Mai puţin cunoscute sunt celelalte reguli rutiere în Marea Britanie. Conducătorii de autoturisme înmatriculate în afara Marii Britanii care comit abateri la regimul circulaţiei rutiere sunt sancţionaţi de poliţiştii britanici cu amenzi de până la 900 de lire sterline. Totodată, se poate solicita contravenienţilor plata amenzii pe loc. E una dintre cele mai importante reguli rutiere în Marea Britanie şi trebuie să ţii cont de ea.

Reguli de circulatie in Anglia

În situaţia în care şoferii străini nu pot plăti amenzile sau în cazul în care autovehiculele prezintă defecţiuni, poliţia poate lua măsura imobilizării autovehiculelor până la plata amenzii sau remedierea defecţiunii. Măsura sus-menţionată va putea fi aplicată şi de către inspectori ai „Vehicle and Operator Services Agency” (VOSA – instituţie similară RAR), iar în cazul în care şoferii străini se află în imposibilitatea de a plăti amenda, inspectorii VOSA pot imobiliza autovehiculul, până la plata amenzii.

Reguli de circulatie in Anglia

Între celelalte reguli rutiere în Marea Britanie, este şi cea privind traficul prin centrul oraşului. În zona centrală a Londrei (marcată în trafic cu „C” roşu pe fond alb) accesul autovehiculelor în zilele lucrătoare, între orele 7.00 si 18.00, este permis pe baza „taxei de aglomeraţie” (Congestion Charge), care se plăteşte electronic pentru un autovehicul determinat. Zona în care se aplică şi modalităţile de plată sunt precizate pe site-ul Autorităţii de Transport din Londra.

Reguli de circulatie in Anglia

Asigurarea auto este obligatorie pe teritoriul Marii Britanii. Poliţa de asigurare a maşinii oferă automat acoperirea minimă de răspundere civilă prevăzută de lege. Dacă beneficiaţi de o poliţă de asigurare completă în ţara dumneavoastră, asiguraţi-vă că este valabilă şi pentru călătoriile în străinătate. Cartea verde serveşte drept dovadă de asigurare recunoscută la nivel internaţional şi facilitează procedurile în urma unui accident auto. Dacă nu luaţi Cartea verde cu dumneavoastră, luaţi certificatul de asigurare auto.
Este obligatorie pentru ocupanţii locurilor din faţă.

Reguli de circulatie in Anglia

Folosirea telefonului mobil la volan este interzisă. Ţineţi cont de aceste reguli rutiere în Marea Britanie!
Parcarea se poate face numai în locurile şi în intervalele orare permise.
Atenţie! Multe din locurile de parcare situate în lungul străzilor sunt rezervate, permanent sau în anumite intervale orare, rezidenţilor din zonă, pe baza de autorizaţie emisă, contra cost, de consiliul local. Parcarea altor vehicule în astfel de zone este sancţionată cu amendă.

Reguli de circulatie in Anglia

Este una dintre cele mai importante reguli rutiere în Marea Britanie. În general, plata parcării se face prin introducerea de monede sau a cardului electronic în aparatele de parcare, care eliberează un tichet (conform timpului dorit de parcare). Tichetul trebuie afişat la vedere, în geamul sau pe bordul autoturismului. Tot mai multe zone de parcare situate în centrul Londrei au trecut însă exclusiv la sistemul de plată electronică prin telefonul mobil, pe baza unui cont deschis anterior pentru un card bancar şi pentru un vehicul determinat. Atenţie! Neplata parcării atrage imobilizarea autovehiculului.

Reguli de circulatie in Anglia

Permisul de conducere românesc este valabil în Marea Britanie. Potrivit altei reguli rutiere în Marea Britanie, în cazul în care doriţi să vă stabiliţi în Marea Britanie există posibilitatea schimbării permisului de conducere românesc în permis britanic. Schimbarea permisului se va face fără susţinerea unui examen auto, achitând o taxă care începe de la 49 de lire sterline. Formularele pentru schimbarea permisului auto pot fi obţinute la orice oficiu poştal din Marea Britanie.

Reguli de circulatie in Anglia

Nu există prioritate de stânga pe drumurile britanice, în comparaţie cu prioritatea de dreapta întâlnită în partea continentală a Europei. La toate intersecţiile majore sau minore, există fie un semn STOP octogonal, fie pe drum se află o linie albă continuă, fie triunghiul roşu de cedează trecerea, atunci când un drum secundar se intersectează cu un drum principal. „Stop“ sau „Cedează trecerea“ pot fi inscripţionate şi direct pe şosea. Mai mult, nu există echivalent britanic pentru semafor intermitent la dreapta (sau la stânga, în cazul lor). La culoarea roşie a semaforului trebuie să opreşti în orice situaţie.

Reguli de circulatie in Anglia

În cazul anumitor semafoare este posibil să existe o săgeată verde care clipeşte intermitent, însă acest lucru indică o bandă de filtrare a circulaţiei. Pe acea bandă nu intri, decât dacă te îndrepţi în direcţia săgeţii. Dacă nu, la culoarea verde a semaforului, poţi intra şi pe acea bandă şi apoi să o schimbi cu direcţia în care vrei să mergi.
Atunci când călătoreşte în afara ţării, orice maşină înregistrată în Marea Britanie trebuie să aibă abţibildul cu simbolul ţării lipit pe maşină (GB).

Reguli de circulatie in Anglia

Şoferii maşinilor înregistrate în altă ţară, dar care conduc în Anglia, trebuie să aibă simbolul ţării din care provin lipit pe spatele maşinii. Farurile galbene, care în trecut erau instalate pe toate vehiculele fabricate în Franţa, sunt ilegale în Marea Britanie, cu excepţia vizitatorilor.

Reguli de circulatie in Anglia

Este interzisă circulaţia pe banda rapidă a autostrăzii (aflată pe extrema dreaptă) în cazul în care nu depăşeşti un alt vehicul. Limitele speciale de viteză pentru autostrăzi sunt specificate prin semne de circulaţie iluminate, dar nu sunt neapărat obligatorii. Însă, poţi fi amendat dacă circuli prea încet pe o autostradă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.