Orase care au interzis masinile diesel. Ce se intampla la noi

0
870
Orase care au interzis masinile diesel

Orase care au interzis masinile diesel. O instanţă din Stuttgart a decis să interzică tehnologia diesel în oraşul de origine al Mercedes-Benz şi Porsche. Reprezentanții CE ar putea reclama la Curtea Europeană de Justiție statele care depășesc permanent limita de noxe și particule ultrafine, iar amenzile sunt usturătoare. În situația României mai sunt şi țări precum Franța, Italia, Germania, Marea Britanie.

Orase care au interzis masinile diesel

De asemenea, există riscul ca unele dintre țări să fie obligate să limiteze accesul vehiculelelor Diesel în orașele foarte mari. Asta pentru că acolo gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Primul oraș din Europa care va impune o interzicere parțială a mașinilor diesel nu este din România, din păcate, deși ne-ar fi plăcut să fim un lider la acest capitol. Totuși, nemții sunt cei care dau tonul, iar Hamburg este orașul unde se va întâmpla asta, începând cu 31 mai. În Hamburg, au fost instalate deja aproximativ 100 de semne de circulație care alertează șoferii de noile reguli și care oferă rute alternative. Momentan, nu se știe dacă rezidenții locali vor fi exceptați de la această regulă.

Orase care au interzis masinile diesel

Acest dosar are implicaţii şi dincolo de Germania. Autorităţile din Paris, Madrid, Mexico City şi Atena au anunţat că intenţionează să interzică accesul automobilelor diesel în centrul oraşelor începând din 2025, în timp ce primarul din Copenhaga ar vrea să interzică accesul automobilelor diesel încă de anul viitor.

Peste 500.000 de oameni mor în țările ce fac parte din Uniunea Europeană din cauza gradului ridicat de poluare produs de noxe şi particulele ultrafine.
Vânzarea maşinilor diesel şi pe benzină ar putea fi interzisă în Marea Britanie până în 2040.
Anterior, Guvernul britanic anunţa că ia în calcul interzicerea vânzării tuturor noilor autovehicule diesel şi benzină până în 2040, în încercarea de a încuraja oamenii să treacă la vehicule electrice şi hibride.

Orase care au interzis masinile diesel

Orase care au interzis masinile diesel. În paralel, Marea Britanie ar putea impune noi taxe de poluare în conformitate cu planurile guvernamentale, luându-se în calcul şi impunerea unor restricţii dure asupra celor mai poluante vehicule diesel, din 2020, pentru a reduce nivelul emisiilor nocive de dioxid de azot.

Orase care au interzis masinile diesel. De asemenea, ministrul francez al Mediului, Nicolas Hulot, anunţa că Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină până în 2040.

Orase care au interzis masinile diesel. Și Norvegia, care are cea mai mare rată de penetrare a maşinilor electrice din lume, şi-a setat drept ţintă permiterea numai a vânzărilor de maşini 100% electrice sau hibride plug-in până în 2025. Olanda a solicitat o interdicţie până în 2025 a autovehiculelor cu motorină şi benzină, iar unele state federale din Germania sunt dornice să renunţe la ele până undeva în jurul anului 2030.

Orase care au interzis masinile diesel

India, unde zeci de oraşe sunt afectate de poluarea periculoasă a aerului, se grăbeşte să nu mai vândă maşini pe benzină sau diesel până în 2030 şi a declarat că vrea să introducă maşinile electrice „într-un mare fel”.

Orase care au interzis masinile diesel. China cumpără jumătate din vehiculele electrice din lume, în mare parte pentru că guvernul exercită presiune pozitivă în acest sens, prin subvenţii, scrie Adevărul.

Orase care au interzis masinile diesel

Orase care au interzis masinile diesel. Chiar şi în Statele Unite ale Americii, naţia maşinilor 4X4, o camionetă electrică este cea mai bine vândută maşină, datorită creditelor fiscale federale generoase şi a programelor de stat, care împing producătorii să dezvolte mai multe vehicule electrice până în 2025.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.