Cum arata meniul McDonald’s in Islanda

Cum arata meniul McDonald's in Islanda. In Islanda, meniul McDonald's s-a transformat dintr-o delicatesa fast-food, de renume international, intr-o exponata ca de muzeu.

0
1443

In Islanda, meniul McDonald’s s-a transformat dintr-o delicatesa fast-food, de renume international, intr-o exponata ca de muzeu.
Meniul McDonald’s si toate produsele acestei francize au ramas o simpla istorie printre islandezi.
Daca veti calatori la Polul Nord, nu va asteptati sa il gasiti aici pe Ronald McDonald.
In Islanda, au fost inchise de cativa ani buni toate resturantele McDonald’s, iar pe intreg teritoriul tarii un singu meniu McDonald’s mai poate fi gasit.

Cum arata meniul McDonald’s in Islanda

Ceea ce pentru straini ar putea parea o gluma, pentru islandezi este o realitate.
In ultima zi in care McDonald’s a mai fost deschis, 30 octombrie 2009, islandezul Hjörtur Smárason s-a dus si a cumparat un burger, impreuna cu o portie de cartofi prajiti, pe care i-a pastrat. Dupa 7 ani, in care a pastrat burgerul in ambalaj si neatins, acesta l-a deschis si a descoperit ca sandviciul arata exact la fel. Cum arata meniul McDonald’s in Islanda puteti vedea in imaginile din linkul de mai jos.
Asa ca barbatul a decis sa il doneze catre un muzeu national din Islanda, unde a fost depozitat timp de un an.
Ulterior, el a fost mutat la Bus Hostel Reykjavik, iar angajatii au venit cu o propunere si mai bizara decat fapta in sine.
Acestia au montat o camera care sa monitorizeze ultimul meniu McDonal’s din Islanda si modul in care s-a conservat in ultimii ani.
Live Streamul poate fi urmarit AICI. 

De ce a disparut McDonald’s din Islanda

Operatorul celei mai mari retele de restaurante de tip fast-food din lume, McDonald’s a inchis toate unitatile din Islanda ca urmare a deprecierii masive a coroanei islandeze si a scaderii profitabilitatii.
Decizia a venit in contextul prabusirii economice din 2008.
Pe langa asta, costurile de transport erau mult prea mari pentru islandezi si, in plus, meniurile oferite de McDonald’s nu erau, tocmai, pe gustul islandezilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.