Un italian infectat cu noul coronavirus a vizitat România săptămâna trecută

0
429
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com
FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

Un cetățean italian, în vârstă de 71 de ani, a fost internat într-un spital din Rimini, după ce analizele au confirmat că este infectat cu noul coronavirus. Acesta a fost între 18 și 22 februarie în Gorj, la rudele soției sale, cetățean român.

„Bărbatul are cetățenie italiană și, potrivit informațiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soției sale, cetățean român, și a avut mai multe întâlniri de afaceri.

Autoritățile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situație, urmând a fi declanșată o anchetă epidemiologică și dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”, potrivit unui comunicat remis de Grupul de Comunicare Strategică.

Italianul deține un bar în localitatea Valconca, de pe coasta de est a Italia, la câțiva kilometri de Cattolica. Autoritățile italiene au făcut o listă cu angajații care lucrează sau au avut legătură cu barul respectiv, iar oamenii au fost trimiși la analize.

Rudele din România care au intrat în contact cu italianul au intrat în carantină. Până acum, autoritățile sanitare din România au luat 12 probe  pentru a verifica dacă există persoane infectate cu noul virus. De asemenea, autoritățile de la noi încearcă să identifice întreg traseul italianului și să descopere oamenii care au intrat în contact cu acesta.

„În jur de 50 de oameni, cei din avion la venire, avion la plecare, plus reprezentanții firmei de unde a închiriat mașina. Noi, inițial, am intrat în posesia unei liste cu nume și prenume. Acum încercăm să intrăm în posesia unei liste în care apare și CNP-ul, pe baza CNP-ului, noi îi identificăm. Sunt și doi străini, la venire.

Noi facem demersuri către compania aeriană pentru identificarea, mai bine zis, CNP-urile cetăţenilor care au stat în preajma cetăţeanului italian. E vorba de 22 dus, 22 întors. Urmează să fie contactate toate cele 44 de persoane, plus stewardesele de către DSP şi să li se facă analizele şi procedura de rigoare.

A intrat în contact cu doi reprezentanţi ai firmei de închirieri auto. Noi am încercat să luăm legătura telefonic cu soţia lui, dar nu a răspuns la telefon. Noi încercăm să vizionăm tot ce înseamnă înregistrări video”, a declarat Narcis Purcărescu, prefect de Dolj, pentru Digi24.ro.

Primarul comunei gorjene Bâlteni, Vasile Vlăduleanu, în care italianul și-a vizitat socrii, a spus că știe de vizita acestuia.

FOTO: DarkoStojanovic/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.