Epidemie de coronavirus în Italia. Bilanțul persoanelor infectate a crescut

0
470
FOTO: _freakwave_/Pixabay.com
FOTO: _freakwave_/Pixabay.com

Numărul celor infectați cu noul coronavirus în Italia a ajuns la peste 320 de persoane. Potrivit autorităților italiene, 11 pacienți infectați au murit. În ultimele ore, în regiunea Lombardia, în nordul Italiei, patru persoane au decedat. Cei care și-au pierdut viața aveau peste 80 de ani.

Printre persoanele infectate se află și un bărbat în vârstă de 71 de ani care a fost internat la un spital din Rimini și a vizitat recent România. Acesta este căsătorit cu o româncă și a fost în județul Gorj, la rudele soției sale, dar ar fi avut și câteva întâlniri de afaceri.

Premierul Italiei, Giuseppe Conte, a declarat că țara sa, în pofida epidemiei de coronavirus, este sigură pentru turism.

„Italia este o ţară sigură pentru călătorii şi pentru turism, probabil mai sigură decât multe altele”, a declarat Giuseppe Conte la o conferinţă de presă.

Cele mai afectate regiuni sunt în continuare Lombardia și Veneto, dar s-au înregistrat cazuri și în Alto Adigio, Toscana și Sicilia.

Epidemia de coronavirus vine în contextul în care turismul a crescut în Italia. Potrivit Ministerului Turismului din Italia, turiștii străini care au vizitat Italia au petrecut în total 360 de milioane de nopți în primele zece luni din 2019, în creștere cu 4,4% față de perioada similară din 2018 și au cheltuit aproximativ 40 de miliarde de euro, un avans de 6%.

„Vrem să dăm un nou rol central sectorului turismului din Italia, care contribuie cu aproape 13% la Produsul Intern Brut şi unde lucrează 4,2 milioane de persoane. Aceste date ne fac lideri europeni la turism”, a declarat luna trecută Lorenza Bonaccorsi, subsecretar de stat în Ministerul Turismului.

Il Corriere della Serra scrie că Italia a luat măsuri de precauție pentru a opri răspândirea coronaviruslui începând cu data de 30 ianuarie, însă acestea nu au fost suficiente. Potrivit specialiștilor italieni, ar fi trebuit luate măsuri mai ferme în ceea ce privește închiderea școlilor, piețelor, birourilor, sălilor de cinema sau locurilor de agrement.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.