Alegeri Marea Britanie 2019. Sunt cozi la secțiile de votare

0
426
FOTO: @Steven_Swinford/Twitter
FOTO: @Steven_Swinford/Twitter

Sunt cozi la mai multe secții de votare în ziua alegerilor generale anticipate. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu britanici care stau la rând ca să voteze.

Jurnaliștii de la standard.co.uk scriu că secțiile de votare sunt „de 20 de ori mai aglomerate decât în 2017”.

Cei doi lideri ai principalelor partide din Marea Britanie au votat. În ziua votului, Jeremy Corbyn anunță pe contul său de Twitter că astăzi ar putea apărea imagini așa-zis compromițătoare. „Am fost informat că imagini personale din trecutul meu au fost trimise către unele instituții media și ar putea apărea astăzi”, a scris Jeremy Corbyn, președintele Partidului Laburist.

De partea cealaltă, Boris Johnson, președintele Partidului Conservator, a încercat să facă la urne un nou exercițiu de imagine. Johnson a venit la urne împreună cu un cățel pe care l-a adoptat, împreună cu iubita sa de la o organizație caritabilă pentru animale.

Boris Johnson a făcut mai multe gesturi considerate populiste. Zilele trecute, de exemplu, a distribuit lapte unei familii foarte încântate de prezența sa.

Britanicii sunt chemați, astăzi, la urne, să decidă cum va arăta configurația politică în Parlamentul de la Londra. Secțiile de votare s-au deschis joi dimineață. Aproximativ 30 de milioane din alegători, adică două treimi, sunt așteptați la urne.

Cea mai importantă miză este legată de Brexit. Liderul Conservatorilor, Boris Johnson, speră să obțină majoritatea netă în parlament pentru a putea aplica planul în ceea ce privește ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. De partea cealaltă, principalul său oponent, Jeremy Corbyn, a promis că, în cazul unei victorii, va negocia un nou acord și va exista și un referendum pe acest subiect.

Marea Britanie a obținut o amânarea a ieșirii din Uniunea Europeană până pe 31 ianuarie 2020. Alegerile anticipate de astăzi au fost organizate la cererea lui Boris Johnson, care nu avea majoritatea necesar pentru a pune în aplicare acordul Brexit pe care el l-a negociat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.