Un șofer care transporta acasă pachete de la românii din Italia a primit o amendă de 4.000 de euro

0
454
FOTO: Pixabay.com
FOTO: Pixabay.com

Un șofer de camion care transporta spre România pachete trimise de românii din nordul Italiei a fost amendat cu 4.000 de euro. Polițiștii din Buccinasco, Lombardia, au descoperit că acesta făcea servicii fără o autorizație corespunzătoare, potrivit giornaledeinavigli.it.

În camion erau pachete care aveau ca destinație România și Ucraina, iar coletele erau expediate de români din Milano și împrejurimi.

La sfârșitul anului trecut, un șofer român în vârstă de 46 de ani a primit în Italia o amendă în valoare de 9.000 de euro. Acesta a încălcat mai multe reguli de circulație, dar și economice. Acesta a fost prins de oamenii legii în Aprilia, în apropiere de Roma, în timp ce conducea un camion care transporta ilegal carne.

Potrivit oamenilor legii, inițial, șoferul a fost oprit și amendat pentru depășirea vitezei, apoi s-a constatat că avea în camion sute de kilograme de carne proaspăt, tăiată în jumătăți și sferturi, ambalată parțial, de origine bovină și porcină, însă fără niciun fel de act.

Mai multe societatea care se ocupa de transport nu avea nici autorizație de mediu și a încalta de și normele igienico-o sanitare. Oamenii legii au mai constatat că nu era pentru prima dată când șoferul s-a urcat la volanul unui camion cu marfă fără să aibă actele necesare pentru transport.

Un șofer de TIR din România a primit o amendă record în Franța – 26.250 de euro. Conducătorul auto a fost prins în urma unui control de rutină pe o autostradă din nord, la Arras.

Șoferul român lucra pentru o firmă din Spania, iar oamenii legii au constatat că a încălcat legea de 31 de ori. Potrivit lavoixdunord.fr, majoritatea infracțiunilor au fost cele privind nerespectarea timpului de repaus. Șoferul român ar fi condus peste opt ore încontinuu, față de patru ore și jumătate, cum prevede legea.

De asemenea, acesta a intrat într-un top al celor care au primit uriașe amenzi rutiere în Franța și pentru că a folosit un card al altui șofer, pentru a depăși timpii legali de condus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.