Un medic român din Marea Britanie a fost declarat „angajatul lunii”

0
523
FOTO: igj.ro
FOTO: igj.ro

Medicul Roxana Hotoboc a primit diploma pentru „Angajatul lunii Noiembrie 2019” la Departamentul de Urgență din cadrul Spitalului „St. Thomas”, cea mai mare unitate medicală din capitala Marii Britanii.

„Am fost numită «Angajatul lunii Noiembrie 2019», la Departamentul de Urgență unde lucrez! Sunt mândră și fericită! Și ma simt foarte responsabilă!“, a scris medicul Roxana Hotoboc pe pagina sa de Facebook.

Medicul a emigrat în urmă cu 12 ani și are o carieră de succes în Marea Britanie. De altfel, Roxana Hotoboc a mai fost declarată „angajatul lunii” și în anii trecuți. S-a născut la Târgu Jiu și a absolvit Facultatea de Medicină din Timișoara.

Și-a început cariera ca medic generalist la dispensarul din comuna Urdari, iar din 1995, după ce a absolvit specialitate de urgențe s-a angajat la Serviciul Județean de Ambulanță Gorj.

„Principalul motiv pentru care am emigrat a fost acela de a le da o şansă copiilor mei, să-şi schimbe viitorul şi să trăiască într-o altfel de societate, acolo unde se pot ridica pe picioarele lor şi pe propriile lor merite“, declara Roxana Hotoboc, pentru Adevărul, în urmă cu doi ani.

Apreciază sistemul medical din Marea Britanie mai ales pentru că „nu se face rabat de la calitate și se fac investiții pentru calitatea medicală”.

„A fost greu pentru că nu eram pregătită şi nu ştiam prea multe amănuntă despre sistemul de sănătate şi cunoşteam doar limba la nivel «basic». Limbajul profesional l-am prins destul de repede şi nu am avut dificultăţi. Am deprins protocoalele şi a trebuit să învăţ multe lucruri, să lucrez în sistem informatizat. În primele luni a trebuit să studiez.

Aveam într-o mână cartea medicală de urgenţă engleză şi în cealaltă pe cea românească. Cea mai mare diferenţă între sistemele de sănătate din România şi Anglia este că aici nu se face rabat de la calitate şi se fac investiţii pentru calitatea medicală. Se investeşte foarte mult în materiale, partea tehnică şi resursele umane“, a mai spus medicul Roxana Hotoboc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.