Alegeri în Marea Britanie. Partidul lui Boris Johnson a câștigat

0
495
Boris Johnson FOTO: mattbuck/Wikimedia Commons
Boris Johnson FOTO: mattbuck/Wikimedia Commons

Partidul Conservator, al premierului britanic Boris Johnson, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar anticipat din Marea Britanie. Potrivit sondajelor, Partidul Conservator a obținut 368 de locuri în Camera Comunelor, iar Partidul Laburist, condus de Jeremy Corbyn a luat doar 191 de locuri, față de 262, cât are acum. Pragul majoritar în Parlamentul britanic este de 326 de locuri.

Pe locul al treilea se află Partidul Național Scoțian, cu 55 de locuri. Partidul Liberal-Democrate are putea obține 13 locuri, iar Partidul Verzilor ar putea lua un singur mandat. Partidul Brexit, al lui Nigel Farage, nu a obținut niciun loc.

Premierul Boris Johnson a salutat faptul că a obținut „un nou mandat puternic pentru a realiza Brexitul”. „În această etapă, se pare că acestui Guvern conservator dintr-o singură națiune i s-a dat un nou mandat puternic, de a finaliza Brexit-ul și nu doar de a finaliza Brexit-ul, ci de a uni această țară și de a o duce mai departe. (…)

Cred că aceasta se va dovedi a fi o alegere istorică care ne oferă acum, în acest nou Guvern, șansa de a respecta voința democratică a poporului britanic, de a schimba această țară în bine și de a declanşa potențialul întregului popor din această țară”, a declarat Johnson după câștigarea circumscripţiei sale din Uxbridge, Londra.

Liderul Partidului Laburist și al Opoziției a anunțat că va renunța la șefia partidului. „Este evident că este o noapte foarte dezamăgitoare pentru Partidul Laburist, cu rezultatul pe care l-am obținut”, a spus Corbyn, după ce şi-a câștigat locul electoral din nordul Londrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.