Atractii turistice in Brasov. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Orasul din inima tarii si renumit pentru aerul sau medieval ofera numeroase locuri numai bune de vizitat.

0
1311

Orasul din inima tarii si renumit pentru aerul sau medieval ofera numeroase locuri numai bune de vizitat. Iata cateva atractii turistice in Brasov pe care trebuie sa le vezi cel putin o data in viata.

Atractii turistice in Brasov. Piata Sfatului

Nu exista turist care sa nu se plimbe in centrul istoric al orasului, in Piata Sfatului. Devenita celebra dupa gazduirea festivalului de muzica „Cerbul de aur”, Piata Sfatului ramane una din principalele puncte turistice din oras.
Aici, puteti admira cladirile vechi, sa faceti o plimbare pe celebra Strada Sforii, cea mai ingusta strada din lume, sau sa va relaxati la una din terase.

Atractii turistice in Brasov. Vedere cu panorama de pe Tampa

Famous Brasov letters on the hill, Romania

Brasovul poate fi admirat si de la inaltime, daca mergeti cu telecabina pana pe Muntele Tampa. Indiferent de sezon, locatia este ideala daca doriti sa fugiti de agitatie si sa admirati orasul medieval de la inaltime. Drumul pana la Tampa poate fi parcurs si pe jos si ajungeti acolo in 2-3 ore.

Atractii turistice in Brasov. Biserica Neagra

Biserica Neagra reprezinta unul din cele mai faimoase monumente din tara. Construita in stil gotic, Biserica Neagra are o lungime de 89 de metri si o inaltime de 38 de metri, fiind cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud-estul Europei.
Capacitatea lacasului de cult este de 5000 de persoane.
Edificiul a fost construit in anul 1385 si a fost cunoscut pana la incendiul din 1689 sub numele de Biserica „Sfanta Maria”. Orga Bisericii Negre, una din cele mai mari din Sud-Estul Europei, cu cele 4.000 de tuburi ale sale, este foarte apreciata pentru sonoritatea sa, potrivit consilierturism.ro.

Atractii turistice in Brasov. Poarta Ecaterinei
Construita in anul 1559, Poatra Ecaterinei oferea accesul dinspre Scheii Brasovului si a fost finantata de magistratul Johhanes Beckner. Poarta are o forma patrata, iar in partea superioara se observa trei turnulete care, odinioara, simbolizau „Jus Gladii”, privilegiul conducatorilor brasoveni de a da sau nu pedepasa cu moartea, in pwrioada medievala.
Poarta Ecaterinei a fost botezata dupa fosta manastire de maicute din apropieres si avea rolul de bastion.

Atractii turistice in Brasov. Bastionul Tesatorilor

Ridicat intre 1421 si 1432, edificiul a aparat de breasla tesatorilor de in. Bastionul Tesatorilor este cel mai bine pastrata fortificatie din Brasov, dar si cu cea mai mare suprafata de 1616 mp.
Construit de catre breasla tesatorilor, pe patru nivele, cu goluri de tragere, guri de pacura si cu doua turnuri de straja, bastionul are o arhitectura unica in sud-estul Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.