Un clan din România, condamnat în Franța la 113 ani de închisoare

0
585
FOTO: fsHH/Pixabay.com
FOTO: fsHH/Pixabay.com

Judecătorii francezi au condamnat 20 de membri unui clan care își exploatau copiii trimițându-i să fure la metroul din Paris. Pedepsele sunt cuprinse între 4 și 8 ani, în total fiind vorba de o pedeapsă cumulată de 113 ani de închisoare.

Procurorii parizieni i-au acuzat de trafic de minori, posesie de bunuri furate, spălare de bani și asociere în scop infracțional. De asemenea, cei 20 au primit și interdicția de a mai intra în Franța.

Procesul a durat trei săptămâni, iar ancheta a început la sfârșitul anului 2016, după ce autoritățile au observat că a crescut la un nivel alarmant numărul de furturi la metrou. Potrivit investigatorilor, furturile erau comise în grupuri de minori cu vârste între 11 și 18 ani. Aceștia sustrăgeau telefoane și portofele de la pasageri, cel mai adesea pe scările metroului.

În timp ce unul sau mai mulți dintre ei distrăgeau atenția victimelor, un altul se ocupa de furt și apoi le transmitea repede unor complici care se ocupau să le ascundă. Bandele operau în special în stațiile de metrou unde erau foarte mulți turiști. Cele mai multe furturi le-au comis în timpul Campionatului European de Fotabal din 2016 și în preajma Conferinței ONU pentru schimbările climatice, care a avut loc la Paris pe 2015.

În 2017, după o cooperare cu autoritățile române, au fost făcute rețineri simultane ale suspecților în Franța și în România. De asemenea, au fost prinși membri ai clanului și în Spania sau Italia.

Potrivit autorităților franceze, după valul de arestări din 2017, s-a observat o scădere considerabilă a numărului de furturi în Paris. Însă, potrivit procurorilor francezi, o parte a clanului s-ar reconstituit parțial și alți minori ar fi venit să fure, de la începutul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.