11 persoane rănite într-un parc după ce au fost mușcate de un câine

0
80

Un incident nefericit într-un parc din nord-vestul Tokyo-ului a dus la rănirea a 11 persoane în urma unui atac al unui câine, potrivit autorităților locale. Atacul a avut loc miercuri și a vizat în special elevi de școală primară.

Ce s-a întâmplat de fapt în parcul din Tokyo

Șase dintre victime au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale, cu răni care, potrivit informațiilor primite, nu le pun viața în pericol. Potrivit agenției nipone de presă Kyodo, poliția a fost alertată în jurul orei 16:10 de un martor al incidentului.

Detalii despre atac

Câinele responsabil pentru incident, în prezent capturat, este descris ca având aproximativ 1,3 metri lungime și 60 de centimetri înălțime. Conform autorităților locale, animalul nu purta zgardă în momentul atacului.

Martorii oculari ai evenimentului au descris câinele ca fiind agitat și furios în timpul atacului. Una dintre persoanele prezente în parc la momentul incidentului a declarat: „Câinele părea furios. M-am speriat și am fugit speriată”, conform stirileprotv.ro.

O elevă de gimnaziu în vârstă de 13 ani, care a asistat la momentul atacului, a relatat că a observat un câine mai mic fiind atacat de un câine de talie mare, însoțit de un bărbat. Ea a adăugat că bărbatul a încercat să alunge câinele agresor lovindu-l, iar întreaga situație a fost extrem de înfricoșătoare.

Despre siguranța publică și măsurile de prevenție în parcurile din Tokyo

Deși atacurile de acest gen sunt rare în Japonia, evenimentul tragic a readus în discuție siguranța publică în parcurile din Tokyo. Autoritățile locale vor investiga incidentul pentru a stabili circumstanțele exacte și pentru a lua măsuri preventive în viitor.

De asemenea, potrivit informațiilor furnizate de Kyodo, nu a mai fost raportat niciun caz de rabie în Japonia începând din anii 1950, ceea ce subliniază raritatea acestor evenimente în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.