Cum este viata in Noua Zeelanda

Cum este viata in Noua Zeelanda. Noua Zeelanda este o tara insulara din Oceanul Pacific si este una dintre cele mai izolate destinatii din lume.

1
3890

Noua Zeelanda este o tara insulara din Oceanul Pacific si este una dintre cele mai izolate destinatii din lume.
Noua Zeelanda este separata de Australia la Nord-Vest prin Marea Tasmaniei, la aproximativ 2000 de km distanta.
Colonizata de europeni in secolul 17 de olandezul Abel Tasman si numita, astfel, dupa o regiune din Olanda, tara are o politica stricta cu privire la protectia mediului si a faunei.

Cum este viata in Noua Zeelanda: traiul de viata, extrem de linistit

Potrivit Reuters, Noua Zeelanda s-a plasat in anul 2014 pe primul loc intr-un top care claseaza tarile lumii in functie de performantele inregistrate la nivel social si de mediu.
Cetatenii din tarile studiate raspund la intrebari legate de nivelul de satisfactie in legatura cu nevoile lor, daca sunt multumiti de infrastructura sau daca administratia are capacitatea de a le imbunatati calitatea vietii.
Noua Zeelanda a obtinut cel mai mare punctaj in ceea ce priveste drepturile si libertatile cetatenilor, accesul la internet si la educatie.

Cum este viata in Noua Zeelanda. Tara din Pacific, una din cele mai sigure regiuni din lume

Pe langa traiul de viata linistit, Noua Zeelanda este considerata o zona cu adevarat sigura si  nu degeaba este numita de multi „tara de la capatul lumii”. Aici, clima este sub-tropicala (in nord) si sub temperata (sud). Temperaturile si cantitatile de precipitatii sunt moderate in mare parte a anului.
Desi aerul este mai curat, comparativ cu alte tari ale lumii, aici patrunderea razelor UV este mai puternica, iar riscul arsurilor, ceva mai mare.

Cum este viata in Noua Zeelanda. Localnicii „kiwi” si cele 3 limbi vorbite

Desi stapaniti engleza foarte bine, turistii intampina mereu probleme cand ajung aici. In Noua Zeelenda se vorbesc 3 limbi: engleza, maori si limbajul semnelor.
In timp ce engleza neo-zeelandeza are anumite particularitati care o fac mai greu de inteles, limba maori este o limba vorbita doar in aceasta regiune, iar localnicii fac mari eforturi pentru a o pastra.
Desi uneori sunt asociate, exista diferente majore intre Australia si Noua Zeelanda. Localnicii tin foarte mult la radacinile lor. In timp ce australienii sunt porecliti „aussie”, cei din Noua Zeelanda sunt numiti „kiwi”. Din acest motiv, daca doriti sa faceti referire la fructul kiwi, trebuie sa ii spuneti „kiwifruit”, pentru a nu exista confuzii.

Cum este viata in Noua Zeelanda. Auckland, cel mai vizitat oras

Auckland este cea mai mare zona metropolitana din Noua Zeelanda. Este singurul oras din lume construit pe un teren vulcanic ce inca este activ, iar metropola este inconjurata de 50 de vulcani.
Cu peste 1,2 milioane de locuitori, Auckland ofera cate ceva pentru fiecare: plaje superbe, un port frumos, centre comerciale fantastice, viata de noapte si cultura unui oras cosmopolitan.

Cum ajungem in Noua Zeelanda

Daca ai aflat cum este viata in Noua Zeelanda si te-ai hotarat sa iti faci bagajele si sa pleci la drum, trebuie sa stii ca drumul in sine este o adevarata aventura.
In general, bilete de avion costa cel putin 1500 de euro si veti avea de parcurs mai multe escale.
Iata cateva din rute:

Bucuresti-Frankfurt-Kuala Lumpur-Perth/Sidney- Auckland

Bucuresti-Frankfurt-Singapore-Auckland

Bucuresti-Paris-Hong Kong- Melbourne- Auckland

Bucuresti- Londra– Los Angeles- Auckland

Cetatenii romani nu au nevoie de viza, insa trebuie sa va asigurati ca indepliniti toate conditiile de intrare in tara. Mai multe informati gasiti aici.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.