Ce salarii au profesorii in Anglia. O sa ramai surprins

0
2639
Ce salarii au profesorii in Anglia

Ce salarii au profesorii in Anglia. Dascalii institutiilor de invatamant secundar din Marea Britanie castiga in medie 36.987 £. Salariul in Marea Britanie depinde nu numai de profesie, ci si de alte lucruri. De exemplu, depinde si de regiunea in care lucrezi.

Cel mai mare salariu mediu platit este in Londra – 660 £ pe saptamana (inainte de impozitare), usor difera in sud-estul Angliei (518 £ pe saptamana) si in Scotia (505 £ pe saptamana). Cel mai mic salariu mediu saptamanal este platit in Irlanda de Nord (460 £).
Salariul depinde si de sex. Desi diferenta dintre salariile celor de sex masculin si feminin a scazut usor in acest an, reprezentantii sexului masculin castiga totusi mai mult. Oficiul National de Statistica estimeaza ca un barbat care lucreaza full-time primeste in medie 29.441 £ pe an, iar o femeie care lucreaza full-time castiga 23.889 £.

Ce salarii au profesorii in Anglia

Marimea salariului depinde nu numai de sex, dar si de varsta. Cel mai mult castiga barbatii cu varsta cuprinsa intre 40 si 49 de ani, iar femeile primesc cel mai mare salariu atunci cand au 30-39 de ani.

Ce trebuie sa faci daca vrei sa fii profesor in Anglia

1- Trebuie sa scrii la NARIC sa iti echivalezi calificarea (dar sa o faci dupa ce ai toate actele – incluzand certificatul de profesor de la Universitatea din Romania)
2- Trebuie sa contactezi General Teaching Council for England  si ei o sa iti trimta QTS-ul

Daca vrei sa fii Teaching Assistant

Dintre multele variante disponibile, a deveni teaching assistant este oarecum la îndemână. O bună cunoaştere a limbii engleze şi plăcerea de a lucra cu copiii ar putea fi atuuri importante în obţinerea unui astfel de loc de muncă ce poate aduce uneori chiar şi £20.000 pe an.

Ce face un teaching assistant (TA)?

Ce salarii au profesorii in Anglia. Un TA lucrează alături de profesor, atât în ciclul primar, cât şi în cel gimnazial. TA-ul poate lucra cu câte un singur elev odată sau cu un grup restrâns de elevi. Ca şi la asistenţii medicali, postul de teaching assistant nu este exclusiv pentru femei, iar rolul său este vital bunei desfăşurări a activităţii şcolilor primare şi gimnaziale.

De cele mai multe ori, un TA va lucra cu elevii din sala de curs, însă uneori va lua copii în altă încăpere pentru a-i asculta la citit sau a-i medita dacă au dificultăţi la diverse subiecte.

Un TA, ce poartă în unele şcoli altă titulatură, de classrom assistant sau de learning support assistant, îndeplineşte şi diverse sarcini care îi permit profesorului asistat să se concentreze pe activitatea de predare. El ar putea să pregătească sala de studiu pentru o anumită lecţie (să aşeze echipamentul pentru lecţia de matematică, spre exemplu), să facă ordine după o oră sau să afişeze pe pereţi lucrările copiilor.

Ce salarii au profesorii in Anglia

Ca şi teaching assistant, îl va ajuta pe profesor la ieşirile cu elevii şi la evenimentele sportive. Iar dacă un elev este supărat sau s-a accidentat, TA-ul va prelua cazul, în timp ce profesorul se va ocupa de restul copiilor.

Ce salarii au profesorii in Anglia. Un TA care vorbeşte şi o a doua limbă are un avantaj, pentru că va putea relaţiona cu acei elevi care vorbesc acea limbă mai bine decât engleza. În ciclul gimnazial, un teaching assistant va lucra cel mai des cu elevi care au dificultăţi de învăţare sau un handicap. Oricum, atribuţiile unui TA vor varia de la o şcoală la alta. Conform reed.co.uk, salariul unui teaching assistant începe de la £12.000 şi poate ajunge până la £20.000 pe an, aceasta în condiţiile în care beneficiază de vacanţele de care se bucură şi copiii. Urmărind posturile oferite de reed.co.uk, în jurul Londrei se poate câştiga între £65 şi £80 pe zi sau între £8,50 şi £13 la oră.

Care sunt calificările necesare?

Ce salarii au profesorii in Anglia

Ce salarii au profesorii in Anglia. Nu sunt specificate cerinţe la nivel naţional pentru a deveni un teaching assistant, deşi autorităţile locale şi şcolile individuale vor trasa un set de cerinţe candidaţilor. Însă, odată ce ai devenit TA, va trebui să parcurgi un curs de introducere, în timp ce autorităţile locale îţi vor acorda oportunitatea de a te pregăti şi a-ţi dezvolta setul de abilităţi. Vei fi un mentor şi un model pentru copiii cu care vei lucra, astfel că este vital să stăpâneşti foarte bine cititul, scrisul şi matematica elementară. Trebuie să fi şi un foarte bun comunicator, pentru că va trebui să relaţionezi atât cu colegii, cât şi cu elevii, în cele mai bune condiţii. Abilităţile organizatorice, răbdarea, flexibilitatea, creativitatea şi abilitatea de a câştiga încrederea copiilor, a profesorilor şi a părinţilor sunt atuuri.

Ce salarii au profesorii in Anglia.. Este ideal dacă ai la activ oarece experienţă în a lucra cu copiii, poate prin voluntariat. O astfel de experienţă îţi dă o şansă în plus la obţinerea locului de muncă şi, în plus, vei şti dacă va fi o activitate pe placul tău. Pentru că se lucrează cu copii, dosarul trebuie să fie completat cu un cazier eliberat de Criminal Records Bureau. Şcolile sunt foarte stricte pe această temă, ele fiind responsabile de bunăstarea micuţilor pe care îi au în grijă. Cele mai apreciate calificări urmărite de şcoli ar fi un Certificate of Higher Education in Early Years Professional Practice pentru a putea lucra cu copii mici, respectiv un NCFE Level 3 Supporting Teaching & Learning in Schools care oferă setul de abilităţi, practica şi cunoştinţele necesare pentru a ajuta elevii să înveţe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.