Atractii turistice in Sibiu. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Desemnat Capitala Europeana a Culturii in anul 2007, orasul Sibiu ramane unul de referinta in turismul romanesc. Iata cateva atractii turistice din Sibiu la care orice calator ar trebui sa ajunga.

0
1257

Desemnat Capitala Europeana a Culturii in anul 2007, orasul Sibiu ramane unul de referinta in turismul romanesc. Iata cateva atractii turistice in Sibiu la care orice calator ar trebui sa ajunga.

Atractii turistice in Sibiu. Turnul Sfatului

Turnul Sfatului este un simbol al orasului, situat la coltul dinspre miaza-noapte-rasarit al Pietei Mari. Numele turnului provine de la functia de aparare asupra portii de intrare in cea de-a doua incinta de fortificatii, situata in imediata apropiere a cladirii ce adapostea primaria Sibiului. Construit in secolul al XIII-lea si reabilitat de nenumarate ori, a fost adaugat in anul 2004 pe lista monumentelor istorice din Sibiu.

Atractii turistice in Sibiu. Muzeul Brukenthal

Colectia de arta a baronului Samuel von Brukenthal era celebra in secolul al XVII-lea, in perioada in care a stat la Viena, ca fiind una din cele mai impresionante colectii private de arta din Europa.
Samuel Brukenthal a fost un jurist sas, guvernator al Transilvaniei, colectionar de arta si fondator al muzeului din Sibiu care ii poarta numele.
Astazi, celebra colectie de arta poate fi vizitata la Muzeul Brukenthal, alaturi de alte colectii care au fost aduse pe parcurs.

Atractii turistice in Sibiu. Podul Minciunilor

Podul Minciunilor este unul dintre cele mai importante simboluri ale orasului. Reconstruit la 1859 de firma Friedrich Hütte în locul unui alt pod din lemn, Podul Minciunilor este primul pod de fonta din Romania, dar si podul cu cele mai multe legende in jurul sau.
Cea mai cunoscuta legenda este ca podul are urechi si o putere greu de imaginat astfel ca, la fiecare minciuna auzita, el incepe sa geama din toate incheieturile si se prabuseste, aducand mincinosul cu picioarele pe pamant.

Atractii turistice in Sibiu. Muzeul Astra

Muzeul Tehnicii Populare „Astra” este unul dintre cele mai mari muzee in aer liber din Romania. Situat imediat la sud de Sibiu, muzeul contine creatii ale civilizatiei populare traditionale, pre-industriale romanesti. Casele, atelierele si complexele de cladiri sunt presarate in jurul unui lac, printre copacii Dumbravii Sibiului si ofera un peisaj unic.

Atractii turistice in Sibiu. Castelul de Lut Valea Zanelor

Aflat la 40 km de Sibiu, Castelul de Lut Valea Zanelor pare desprins din universul lui J.R.R. Tolkien, celebrul autor al seriei „Stapanul Inelelor”.
Aflat in localitatea Porumbacu de Sus, Castelul de Lut este construit doar din materiale naturale si are o arhitectura care aminteste de lumea basmelor.
Castelul de Lut este in permanenta vizitat de turistii romani, dar si straini si este locul de unde cu siguranta veti pleca cu multe fotografii. Camerele pot fi vizitate, insa deocamdata nu exista posibilitatea ca turistii sa se cazeze in ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.