Carmen Dan, despre interventia Jandarmeriei

0
763
carmen dan, despre interventia Jandarmeriei

Carmen Dan, despre interventia Jandarmeriei. Ministrul de Interne a declarat in aceasta dimineata ca nu are nimic sa-si reproseze dupa incidentele de la protestul diasporei. Desi Jandarmeria a fost acuzata ca ar fi avut o interventie abuziva, sefa de la Interne spune ca ea nu a incurajat niciodata un abuz.

Miting Diaspora. Carmen Dan, despre interventia Jandarmeriei

„In ultima vreme am auzit mult inventii care nu pot fi numite stiri, ca as fi constituit diverse celule, comitete. Cred ca sunt unii care isi doresc cu orice chip sa scape de ministrul de interne si de Guvern. Sa ramanem intr-o stare de normalitate. Sunt acele verificari care se vor face, sunt la dispozitia organelor de ancheta, chiar imi doresc sa stabilească in ce mod ministrul si-a exercitat competentele, pornind de la ce am spus si sambata, ca nu mi-am depasit competentele in niciun fel, iar Jandarmeria si-a desfasurat toata interventia sub supravegherea unui procuror militar. Sunt sefii misiunilor operative care au fost in piata. Nu am ce sa-mi reprosez. Am facut ceea ce trebuia sa faca un ministru de interne responsabil. Daca in urma sesizarilor, verificarilor vor reiesi astfel de aspecte bineinteles ca se vor lua masurile legale. Nu am incurajat niciodata niciun fel de abuzuri”.

Platforma Romania100 si 16 organizatii civice au depus luni dimineata o plangere penala pe numele ministrului de interne Carmen Dan, a prefectului Capitalei Speranta Cliseru si pe numele persoanelor din conducerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si Directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

Si PNL a anuntat ieri ca va depune o plangere penala la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) pe numele ministrului de Interne, Carmen Dan, al prefectului Capitalei, Speranta Cliseru, dar si pe numele altor „actori politici sau guvernamentali” care sunt responsabili de interventia în forta a Jandarmeriei de la protestul din 10 august.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.