Toată Italia a intrat în carantină din cauza coronavirusului

0
532
FOTO: dootdorin/Pixabay.com
FOTO: dootdorin/Pixabay.com

Întreaga Italie devine zonă protejată, potrivit premierului țării, Giuseppe Conte. Ieșirile din țară, dar și intrările, se vor face numai dacă sunt bine motivate. Au fost interzise aproape toate activitățile publice.

Deplasările se vor face doar dacă sunt „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat premierul Conte, într-o conferință.

Măsurile au intrat în vigoare de marți dimineață, a mai spus premierul Italiei, care a adăugat că „nu mai e timp” pentru a combate efectele răspândirii coronavirusului și că e nevoie de „măsuri stringente, imediate”.

Școlile în Italia au fost închise până pe 3 aprilie. Cele mai recente statistici arată că în Italia au fost înregistrate 9.172 de cazuri de infecții cu coronavirus până acum și au murit 463 de oameni.

„Continuăm să acționăm conform principiilor maxime de precauție și a proporționalităţii măsurilor puse în aplicare în ceea ce privește evoluția situației. Însă, adevărata diferență trebuie făcută de toți cetățenii.

Fac un apel la toți italienii: trebuie să avem încredere în oamenii de știință, să păstrăm o distanță de un metru, să evităm sărutările, îmbrățișările, strângerile de mână, să respectăm celelalte reguli. În schimb, prin decretul de lege aprobat vineri seara, am pregătit un plan extraordinar de consolidare a personalului de medici şi asistente, în timp ce prin alte inițiative am garantat ca unele linii de producție, aici în Italia, să aibă echipamente specializate pentru terapie intensivă și sub-intensivă”, a declarat premierul Giuseppe Conte, într-un interviu pentru La Repubblica.

Premierul a mai spus că lumea se confruntă cu „o situație de urgență epocală”.

„E un virus necunoscut, care se răspândește rapid și care a afectat deja peste 90 de țări și teritorii din întreaga lume. La început, mi-am pus imediat o întrebare: dacă eram încă un simplu cetățean, ce m-aş fi așteptat de la primul ministru? Răspunsul a fost cel pe care mi-l dau întotdeauna: transparență, curaj, hotărâre.

Am fost acuzați că vorbim prea mult, dar și că vorbim prea puțin, că suntem prea riguroși, dar și prea superficiali. Va fi aşa până la sfârșit. Dar linia noastră nu se schimbă și o repet ca o mantră pentru toți miniștrii și pentru mașinăriile organizaționale: precauție maximă, adecvare și proporționalitate a măsurilor”, a mai spus premierul Italiei.

FOTO: dootdorin/Pixabay.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.