Cartofi suedezi la cuptor. Reteta delicioasa

0
1042
cartofi suedezi la cuptor

Cartofi suedezi la cuptor, o reteta delicioasa, numai buna pentru momentele in care vrei sa mananci ceva bun, dar n ai prea mult timp la dispozitie. Spunem asta pentru ca daca ti-ai luat inima-n dinti si vrei sa faci cartofi suedezi la cuptor nu o sa dureze decat aproximativ 15-20 de minute.

Ingrediente

6 cartofi mari
6 lingurite cu unt
ulei
cimbru
boia
200 g de bacon
smantana
ceapa verde
piper
sare

Mod de preparare

Curatam cartofii de coaja , ii taiem in felii, dar fara sa le despartim , ii tinem 15 minute in apa rece sa iasa amidonul din ei , dupa care ii scurgem si ii stergem bine. Incalzim cuptorul. Ungem o tava termorezistenta cu unt, asezam cartofii in ea si presaram peste ei sare, piper , cimbru si boia. Aceste ingrediente vor face sa obtinem niste cartofi extrem de aromati.

Punem peste fiecare cartof cate o lingurita de unt si ii stropim cu ulei. Punem tava cu cartofi in cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute. Intre timp taiem baconul in bucatele mici si il rumenim putin, dar fara ulei.

Cand cartofii s-au facut scoatem tava din cuptor si punem peste ei smantana , baconul rumenit si putina ceapa verde tocata. Desigur, daca simtiti nevoia puteti adauga si salata verde sau orice va mai place.

Cartofi suedezi la cuptor

Puteti sa-i serviti fie ca un preparat de sine statator, fie ca pe o garnitura delicioasa. Pofta buna, cartofii suedezi sunt gata!

Si celebrul bucatar Jaime Oliver este innebunit dupa cartofi suedezi la cuptor si nu de putine ori a recomandat aceasta reteta celor care nu vor sa petreaca prea mult timp in bucatarie, insa sunt destul de atenti la ceea ce mananca.

Aici gasesti si reteta pe care o prefera el cand vine vorba de prepararea cartofilor suedezi la cuptor. Totodata o sa gasesti si valorile nutritive ale cartofilor suedezi. Insa stai linistit/a! Silueta ta nu o sa aiba de suferit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.