Cum iti gasesti un loc de munca in SUA

Daca te-ai decis sa emigrezi si sa iti incerci norocul pe taramul fagaduintei, in America, iata cum iti gasesti un loc de munca in SUA.

0
8233

Daca te-ai decis sa emigrezi si sa iti incerci norocul pe taramul fagaduintei, in America, iata cum iti gasesti un loc de munca in SUA.
Romanii care pleaca in SUA se confrunta cu mai multe impediemnte, comparativ cu cei care pleaca sa munceasca in alte state europene. Motivul are de-a face cu obtinerea unei vize de munca, dar si pentru ca, in general, angajatorii de peste Ocean cauta straini specializati intr-un domeniu.

Cum iti gasesti un loc de munca in SUA

Studentii romani, in cautarea unei experiente americane, pot aplica pentru programul „Work and Travel”. Work & Travel USA este un program de schimb cultural al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, prin care doar studentii au posibilitatea sa munceasca legal in America pe perioada vacantei universitare de vara.
Oferta job-urilor este variata, iar studentii sunt platiti cu sume cuprinse intre 7,50-15$. Perioada maxima de sedere in Statele Unite cu programul Work and Travel este de 4 luni.
Mai multe detalii AICI.

Cum iti gasesti un loc de munca in SUA

Pentru romanii care au trecut de pragul studentiei si care isi dorescun job stabil, pot consulta listele de site-uri cu oferte de job-uri.
www.careerbuilder.com, www.careers.org, www.hotjobs.com, www.jobcenter.com, www.jobweb.com, www.jobtrak.com sau www.craigslist.org sunt doar cateva din portalurile cu oferte de job-uri in SUA.
De stiut este faptul ca in SUA angajatii pot lucra „part time”, cu norma redusa (30 de ore pe saptamana) sau „full time” (aproximativ 40 de ore pe saptamana)
Potrivit unui studiu al Natiunilor Unite, un american munceste mai mult cu 250 de ore fata de un britanic si cu 500 de ore fata de un cetatean german.

O alta modalitate prin care iti poti gasi un job in SUA, in special daca deja te afli acolo, este prin intermediul organizatiilor non profit care se ocupa cu recrutarea imigrantilor. Totodata veti primi si asistenta necesara in gasirea unui loc de munca.
Portalul mae.ro recomanda organizatia Upwardly Global, cu reprezentante in marile orase San Francisco, New York si Chicago.
Programul “Asistenta in gasirea unui loc de munca” include o sesiune de pregătire de 8 saptamani care se refera la aspectele esentiale ale angajarii in SUA. Programul “ Reteaua angajatorilor” ofera servicii de plasament pe piata muncii in cadrul unei retele de companii in extindere, care include peste 90 de angajatori in orasul New York.

Programele Upwardly Global se adreseaza persoanelor care au drept de sedere pe termen lung in SUA, absolvente de studii universitare si care sunt autorizate sa lucreze in SUA; programele nu se adresează persoanelor cu vize H, J sau F.

Mai multe despre tipurile de viza pentru SUA puteti afla aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.