Un român a fost condamnat la ani grei de închisoare în Italia, după ce a amenințat că se aruncă în aer cu copiii

0
538
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com
FOTO: serghei_topor/Pixabay.com

Un român în vârstă de 45 de ani, rezident în localitatea italiană Desio, provincia Monza e Brianza, a vrut să se răzbune pe fosta soție pentru că a divorțat de el. Acesta a sunat-o și i-a spus că se va arunca în aer împreună cu cei doi copii ai lor, o fetiță de 12 ani și un băiețel de 11 ani.

Potrivit oamenilor legii, acesta se baricadase în casă cu copiii și a dat drumul la gaz în timp ce vorbea cu fosta soție la telefon. Această scenă, potrivit Rotalianul.com, a avut loc pe 3 februarie 2019. Femeia, o româncă în vârstă de 43 de ani, se afla la muncă, iar după ce a vorbit 22 de minute la telefon cu fostul ei soț, încercând să-l calmeze, a sunat la carabinieri.

Oamenii legii au sosit de urgență lângă locuința bărbatului în care amenința că se aruncă în aer, însă abia după aproximativ o oră au reușit să pătrundă în interior și să-l imobilizeze. Ajutorul a venit din partea fetiței celor doi români, care și-a făcut curaj și a deschis ușa, chiar dacă tatăl s-a opus violent.

Potrivit oamenilor legii, bărbatul a fost găsit cu o brichete în mână și butoanele de la aragaz deschise, gata să arunce în aer locuința. Carabinierii l-au arestat și apoi a fost trimis în judecată sub acuzația de tentativă de omor. A stat 7 luni în închisoare, apoi s-a dispus arestul la domiciliu în casa unor prieteni.

În timpul procesului s-a demonstrat că bărbatul nu avea intenția clară de a-și duce gestul până la capăt. Fiica sa a spus în instanță că a simțit miros de gaz doar în bucătărie, nu și în cameră, iar tatăl ei deschidea aragazul fără flacără doar când vorbea cu mama ei la telefon.

Instanța a decis să-l condamne la 5 ani și 6 luni de închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.