Germania ar putea profita de pe urma Brexit-ului

0
474
FOTO: daniel_diaz_bardillo/Pixabay.com
FOTO: daniel_diaz_bardillo/Pixabay.com

După trei ani de dezbateri, Parlamentul britanic a adoptat definitiv acordul privind Brexit-ul și este deschisă calea ieșirii Regatului Unit din Uniunea Europeană, la sfârșitul lunii ianuarie.

Brexit-ul ar putea reprezenta o oportunitate pentru Germania, pentru că ar putea aduce locuri de muncă. Anul trecut, de exemplu, 20 de companii britanice au anunțat autoritățile germane că intenționează să deschidă sedii în Germania și să creeze cel puțin 680 de noi locuri de muncă.

Agenția Guvernamentală Federală pentru Promovarea Investițiilor a legat această creștere de ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană și e de părere că numărul locurilor de muncă ar putea crește, mai ales că unele companii și-au înregistrat planurile direct în cele 16 landuri din Germania.

Finanțiștii spun că firmele care se mută în Germania vor să evite eventualele tarife impuse bunurilor și serviciilor britanice în urma Brexit-ului și nu par a fi speriate de încetinirea ritmului de creștere al celei mai mari economii europene. Germania are în prezent un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajați calificați.

Aproape 436.000 de cetățeni români au solicitat rezidență în Marea Britanie, înainte de ieșirea țării din UE. Marea Britanie urmează să părăsească Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, după care va urma o perioadă de tranziție până la 31 decembrie 2020. Trebuie precizat că până la sfârșitul anului rămân în vigoare actualele reguli, inclusiv libertatea de mișcare a persoanelor.

Marea Britanie ar putea introduce rapid un sistem de imigrație pe bază de puncte, după modelul australian. Ministrul britanic de Interne, Priti Patel, ar urma să își informeze colegii din Guvernul condus de Boris Johnson că Regatul Unit trebuie să implementeze un sistem de imigrație pe bază de puncte până la sfârșitul acestui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.