Cât au plătit românii din străinătate pe un bilet de avion ca să vină acasă de Crăciun

0
490
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com
FOTO: Skitterphoto/Pixabay.com

Luna decembrie se anunță una încărcată și pentru aeroporturile din România. Românii care lucrează sau studiază în afară țării vin să petreacă Crăciunul acasă, astfel că aeroporturile din România se pregătesc pentru a face față fluxului crescut de pasageri.

Principalele aeroporturi de îmbarcare pentru românii care vin acasă de Crăciun rămân orașele europene cu comunități importante de români – Londra, Bruxelles, Dublin, Madrid, Roma, Paris și Milano, iar prețul mediu plătit de români pe un bilet de avion în perioada sărbătorilor de iarnă este de 151 euro.

Conform datelor Vola.ro, pe cele mai populare rute europene, zborurile cu plecare în decembrie 2019 vor înregistra până la finalul anului creșteri de până la 30% față de anul anterior. De asemenea, numărul românilor care studiază și lucrează în orașele europene și preferă să călătorească spre casă cu avionul în perioada sărbătorilor crește de la an la an.

Prețul mediu al unui bilet de avion în această perioadă este de 151 euro / persoană. Peste 70% dintre zborurile rezervate sunt cu companii low cost și aproape jumătate dintre rezervările făcute includ acum și un bagaj de cală.

Cel mai ieftin bilet de avion spre România cumpărat pentru o călătorie în perioada Crăciunului a costat 29 euro și a inclus un bilet dus-întors pe ruta Roma – București. Cel mai scump astfel de bilet a costat 2138 euro și a inclus un bilet dus-întors New York – București, cu sosire în ajunul Crăciunului și plecare pe 4 ianuarie.

Cea mai scurtă ședere aferentă unui bilet de avion este de doar o zi și cea mai lungă este de 45 de zile. Cea mai lungă călătorie spre casă rezervată pe Vola.ro are că punct de îmbarcare Manila, Filipine, iar pasagerul va călători peste 25 de ore (inclusiv perioada de escală) pentru a ajunge acasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.