Aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural. Cum va functiona

Aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural. Furtuna devastatoare care a avut loc, duminica, in vestul Romaniei, a pus in alerta autoritatile.

0
4527

Aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural este noua masura pe care autoritatile isi doresc sa o puna in practiva pentru a preveni pierderea vietilor umane. Furtuna devastatoare care a avut loc, duminica, in vestul Romaniei, a pus in alerta autoritatile. Opt morti si peste 100 de persoane au fost ranite, dupa urgia care a lovit Timisoara si zonele laturlanice.
Premierul Mihai Tudose a anuntat ca in acest moment se lucreaza la un sistem de avertizare rapida, special creat, pentru astfel de situatii de urgenta.

Aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural. Cum va functiona

Aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural Sistem Alert” va fi dezvoltata si implementata de ANCOM, IGSU, STS in colaborare cu operatorii de telefonie. Solutiile tehnice vor fi stabilite in cadrul unui grup de lucru constituit din reprezentanti si exper?i ai entita?ilor mentionate, a mai spus premierul la Radio Romania Actualitati.
Astfel, „Sistem Alert” va functiona prin transmiterea unor mesaje de alerta specifice si transmise abonatilor pe telefonul mobil, in functie de sistuatiile de urgenta aparute: fenomene meteo extreme, incendii majore, risc de explozii sau alte calamitati.

Presedintele Klaus Iohannis arata cu degetul spre Guvern

Presedintele Klaus Iohannis s-a aratat indignat de faptul ca abia acum s-a adus in discutie aplicatia de avertizare in caz de dezastru natural. Potrivit presedintelui, un astfel de sistem ar fi putut evita tragediile care au avut loc duminica seara.
„Este inadmisibil ca intr-o tara precum Romania, recunoscuta pentru numarul mare de specialisti IT si pentru viteza de Internet, sa nu existe pana acum o initiativa guvernamentala prin care sa fie realizat un sistem de avertizare pentru toti cetatenii”, a spus seful statului, conform greatnews.com.

Bilantul final dupa furtuna din vestul tarii: 8 morti si 137 de raniti

Opt persoane si-au pierdut viata si 137 au fost ranite, in urma furtunii violente din vestul tarii, se arata in noul bilant al Inspectoratului General pemtru Situatii de Urgenta.
Cei mai multi morti s-au inregistrat in Timis, cinci, doua persoane si-au pierdut viata in Bistrita Nasaud si una in Arad.
In ceea ce priveste ranitii, sunt 49 in Timis, 35 in Bihor, 15 in Arad, tot 15 in Bistrita Nasaud, 10 in Maramures, 6 in Alba, 5 in Cluj, unul in Hunedoara si tot unul in Salaj.
Totodata, 212 localitati din 15 judete ale tarii au fost afectate de furtuni in ultimele 24 de ore. ESte vorba despre judetele Alba, Arad, Bihor, Bistrita-Nasaud, Brasov, Cluj, Caras-Severin, Hunedoara, Harghita, Iasi, Maramures, Mures, Suceava, Salaj si Timis, informeaza ziare.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.