Doi români sunt căutați în toată lumea după ce un polițist german a murit în timp ce îi urmărea

0
495
FOTO: ulleo/Pixabay.com
FOTO: ulleo/Pixabay.com

Doi cetățeni români sunt căutați de polițiștii germani și au fost dați în urmărire internațională. Un polițist care îi urmărea a murit călcat de tren. Cazul a avut loc în luna iunie și a provocat revoltă în Germania. În apropierea stației Wächtersbach, un ofițer de poliție a sfârșit într-un mod tragic.

Omul legii urmărea doi români care tocmai au dat o spargere la un centru comercial. În total, la infracțiune au participat patru români, însă doi au fost prinși la fața locului, iar celalată jumătate a bandei a reușit să scape luând-o la goană spre o pădure.

Cei doi români care au fost arestați sunt frați și 29, respectiv 35 de ani și nu pot fi acuzați de ucidere din culpă a polițistului pentru că erau deja reținuți de oamenii legii. De altfel, de atunci au și fost judecați și condamnați. Fratele mai mare a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare, iar cel mai mic a primit un an și trei luni.

Românul de 35 de ani a spus în fața instanței că a cumpărat un autoturism din Franța și împreună cu ceilalți trei se îndreptau spre România. Însă, pe drum, s-au gândit să mai facă rost de bani și așa au ajuns să comită trei spargeri.

Celălalt român arestat le-a mărturisit anchetatorilor că unul dintre cei doi complici care au fugit este un vecin, iar celălalt îl știa de doar câteva luni. Cei doi sunt în continuare căutați de autoritățile germane și dacă vor fi prinși vor fi judecați nu doar pentru spargerile pe care le-au dat, ci și pentru ucidirea din culpă a ofițerului german care și-a pierdut viața în timp ce îi urmărea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.