Cat costa facultatea in Anglia  – Cifre exacte

0
800

Cat costa facultatea in Anglia? Este intrebarea frecventa atat a celor care vor sa urmeze cursurile prestigioaselor Universitati din Regat, dar si a tinerilor curiosi din Romania care sunt dornici sa faca o comparatie cu tara noastra.

Am strans informatiile la un loc si rezultatele o sa va surprinsa: costurile unei facultati importante din Anglia nu sunt atat de ridicate pe cat v-ati astepta, exista o multime de solutii extrem de avantajoase de finantare. Partea financiara nu este atat de complicat de rezolvat, mai greu este de obtinut, asa cum era si de asteptat, admiterea la o universitate importanta.

Cat costa facultatea in Anglia – Preturile unui an de facultate

Presupunem ca ai trecut de cerintele unei universitati din Anglia si ai indeplinit toate criteriile privind rezultatele la invatatura. In acest caz trebuie obligatoriu sa platesti intre 9.000 si 9.250 de lire sterline pe fiecare an de facultate. Preturile pot sa oscileze putin in anumite situatii speciale.

Acest pret este pentru studentii veniti din Marea Britanie si din restul tarilor din Uniunea Europeana. Pentru studentii din Statele Unite, de exemplu, costurile sunt mult mai mari de atat.

Este interesant de stiut ca aceste taxe au fost marite in 2013, iar pana atunci pretul unui an de scolarizare era de doar 3200 de lire si era subventionat partial de guvernul britanic.

Costul de 9.000 de lire sterline pe an este unul ridicat pentru un roman, de exemplu, insa exista posibilitate de finantare extrem de avantajoasa despre care va explicam detaliat in continuare.

Cat costa facultatea in Anglia si ce imprumuturi poti obtine

Tuition Fee Loan este un program finantat de guvernul din Anglia care ajuta studentii sa obtina banii pentru scolarizare in mod foarte avantajos. Mai exact, dupa ce ai fost admis la o universitate, aplici la Tuition Fee Loan si in cele mai multe cazuri se obtine imprumutul.

Acest imprumut presupune acoperirea integrala a costurilor facultatii iar banii se returneaza abia dupa ce studentul termina facultate, se angajeaza si castiga peste o anumita suma de bani pe an, suma care e trecuta in contract.

Mai mult, rata platita in momentul in care studentul devine angajat cu salariu mare este una redusa, care nu pune probleme si se intinde pe o perioada lunga de timp pentru a nu afecta financiara persoana.

Metode alternative pentru costurile facultatii

Exista si alte tipuri de imprumuturi private pentru achitarea studiilor in Marea Britanie. Aceste imprumuturi pot sa furnizeze chiar si o suma in plus de bani de cheltuiala pentru alte costuri cum ar fi chiria, haine, carti. Si aceste imprumuturi functioneaza dupa acelasi sistem: se achita abia dupa ce studentul intra pe piata muncii.

Alte metode alternative de finantare pot fi bursele pentru studentii merituosi.

Cat costa facultatea in Anglia – cheltuielile extra

Pe langa costul propriu zis al scolarizarii mai exista si alte cheltuieli importante. In primul an de facultate se asigura cazare in campus, la cerere, ce costa 60 d elire pe saptamana.

Pentru mancare mai sunt necesari in jur de 100-150 de lire saptamanal insa se poate face economie. In Anglia exista produse la supermarket ce sunt chiar mai ieftine ca in Romania.

Abonamentele la internet, telefon si transport in comun sunt si ele o cheltuiala in plus. Cartela de telefon e de 15 lire pe luna, internetul ajunge la 25 de lire pe luna, iar transportul in comun costa ca abonament cel putin 40 de lire pe luna.

La toate astea se adauga costurile hainelor, insa daca nu esti prea pretentios se gasesc suficiente magazine cu reduceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.