Romani celebri la Hollywood

Hollywod a dat cinematografiei cele mai cunoscute nume ale filmului, iar putini stiu ca dintre acestia s-au numarat si actori cu origini romanesti. De-a lungul anilor, mai multi romani celebri la Hollywood au dat lovitura cu rolurile pe care le-au jucat.

0
1463

Hollywod a dat cinematografiei cele mai cunoscute nume ale filmului, iar putini stiu ca dintre acestia s-au numarat si actori cu origini romanesti. De-a lungul anilor, mai multi romani celebri la Hollywood au dat lovitura cu rolurile pe care le-au jucat. Natalie Portman, Lauren Bacall sau Dustin Hoffman sunt doar cativa din actorii care nu au facut niciodata un secret din originile lor romanesti.

Romani celebri la Hollywood. Dustin Hoffman

Dustin Hoffman, cel care a cunoscut faima internationala cu rolul din „Rain Man” este un actor american cu origini romanesti. Parintii sai, Liliana Gold si Harvey Hoffman, au fost evrei de origine romana si au parasit Romania in anul 1937.
„Sunt un evreu roman“, a declarat chiar el in cadrul unui interviu, potrivit adevarul.ro
De altfel, Dustin Hoffman a acceptat sa joace rolul lui Traian Popovici, „Schindler al Romaniei”, primarul care si-a riscat pielea pentru a salva 20.000 de evrei din Cernauti.

Romani celebri la Hollywood. Natalie Portman

Natalie Portman s-a nascut la Israel, insa strabunica din partea tatalui ei a fost romanca. Mai mult, strabunica starului de la Hollywood a lucrat ca spion al britanicilor in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial.
Actrita, regizoare si producatoare de film, Natalie Portman a debutat in rolul adolescentei rebele din pelicula „Léon”, a lui Luc Besson, si a continuat cu filme precum „Visand la Beverly Hills”, „Ispita/ Closer”, „Fantomele lui Goya” si „V de la Vendetta”.

Intr-o conferinta de presa, ea a declarat ca are origini romanesti si poloneze, pe linia tatalui si austrieci si ruse pe linia mamei.

Romani celebri la Hollywood. Lauren Bacall

Lauren Bacall, una din legendele „Epocii de Aur” de la Hollywood avea origini romanesti, din partea mamei. Actrita s-a nascut la New York, fiind singurul copil al unor imigranti evrei. Numele real al sau a fost Betty Jean Perske.
Mama ei, Natalie Weinstein, era nascuta in Romania si se numea, de fapt, Bacalu. In momentul in care si-a ales numele de scena, actrita s-a inspirat din numele romanesc al mamei sale.

Romani celebri la Hollywood. Wynona Ryder

Numele complet al actritei este Winona Laura Horowitz. Originile romanesti le-a dobandit din partea tatalui ei. Familia ei a emigrat din Rusia si Romania catre Statele Unite ale Americii.

Romani celebri la Hollywood. Nadia Grey

Nadia Grey Nadia Grey s-a nascut In 1923, la Bucuresti. Tatal ei a emigrat din Rusia in Romania, iar mama ei avea origini romanesti. In timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial, actrita a fost nevoita sa fuga din Romania. A jucat In filme precum „Dolce Vita“, de Federico Fellini.

Lista romanilor celebri la Hollywood continua cu nume precum Johhny Weissmuller (nascut la Timisoara si a devenit primul actor care l-a interpretat pe Tarzan), Béla Lugosi (nascut la Lugoj, cunoscut pentru rolul celebrului Dracula), Fran Drescher (celebra dupa serialul „Dadaca”, bunica din partea mamei era din Focsani) sau celebrul Stan Lee, ai carui parinti erau evrei nascuti in Romania si care au emigrat in SUA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.