Germania. O româncă a fost declarată „șoferița de autobuz a anului”

0
532

Paula Budaș, o româncă în vârstă de 32 de ani, originară din Sibiu, stabilită în Germania, a fost declarată în districtul Freising din Bavaria „șoferița de autobuz a anului 2019”.

Șoferița Paula a fost apreciată pentru „stilul de condus liniștit și sigur” și pentru că i-a ajutat pe călători cu informații. Potrivit ziarulromanesc.de, românca locuiește de mai puțin de un an în Germania și s-a angajat ca șofer de autobuz pentru compania Dippert Reisen, care are sediul la Lerchenfeld.

Conduce autobuzul în Freising pe liniile interioare orășenești 650 și 651. De asemenea, poate fi văzută și la volanul unui autobuz școlar.

„Am auzit multe lucruri pozitive despre ea”, a declarat Sonja Ziesak de la Freisinger Stadtwerke, care operează rețeaua de autobuze din oraș, potrivit Süddeutsche Zeitung.

Paula a lucrat în domeniul auto și în România. Înainte să plece în Germania, a fost instructor auto pentru elevii care doreau să devină șoferi profesioniști și făceau cursuri pe autobuze și camioane.

De altfel, la Sibiu a fost prima femeie instructor auto din oraș. Într-un interviu pentru publicația locală Turnul Sfatului spunea că a început să se îndrăgostească de meseria de șofer încă de la 16 ani, când își însoțea tatăl în poligon.

„Mi-a plăcut să conduc și la 18 ani am dat examen și mi-am luat carnetul pentru toate categoriile, mai puțin categoria D, căci pentru ea trebuia să am 21 de ani ca să dau examen. Și eu îi tot spuneam la tata că vreau să mă fac instructor, dar eram o fire mai agitată și nerăbdătoare, iar el îmi spunea să mă potolesc că nu e de mine.

Așa că am așteptat să treacă cinci ani de când aveam carnetul, că așa e regula ca să poți lua atestatul de instructor, m-am dus și m-am înscris fără să știe nimeni. Și am luat”, a povestit Paula, în 2015, pentru Turnul Sfatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.