Cat costa gradinita in Germania

Daca v-ati hotarat sa va stabiliti cu familia in Germania, copiii cu varstele cuprinse intre trei si sase ani pot fi inscrisi la gradinita - Kindergarden. Iata cat costa gradinita in Germania.

0
3172

Daca v-ati hotarat sa va stabiliti cu familia in Germania, copiii cu varstele cuprinse intre trei si sase ani pot fi inscrisi la gradinita – Kindergarden. Iata cat costa gradinita in Germania.

Taxa pentru gradinita variaza in functie de numarul de ore pe care copilul il va petrece la Kindergarden. Copilul poate fi adus la gradinita de dimineata si pana dupa-amiaza sau, pentru parintii care muncesc foarte mult, exista si posibilitatea inscrierii copilului la gradinita cu program prelungit. Intervalul orar la gradinita cu program prelungit este de 08:00 – 22:00.

Cat costa gradinita in Germania

Astfel, taxa de gradinita variaza intre 100 si 300 de euro pe luna. La aceasta suma se mai adauga si banii pentru masa de pranz.
La gradinita, copiii sunt serviti cu mancare variata de la o firma de catering.
Pentru parintii care nu isi permit aceste costuri, exista si o alternativa.
Institutia care se ocupa cu protectia copilului in Germania, Jugendamt, poate prelua taxele.
Dupa ce ati aflat cat costa gradinita in Germania, urmatorul pas pe care trebuie sa il faceti este sa va inscrieti copilul la primaria orasului de care apartineti.

Cum arata sistemul de invatamant german pentru copiii de la gradinita

In Germania, exista o libertatea mult mai mare in ceea ce priveste modul in care sunt educati copii. Astfel, aici micutilor li se acorda mai multa libertate de alegere, iar fiecare se implica in activitatile care ii fac placere si nu este fortat sa invete o poezie sau sa participe la un anumit joc.
Grupele la gradinita sunt mixte, iar o grupa numara aproximativ 20 de copii.
Fiecare grupa revine in sarcina a trei educatoare, iar toate activitatile sunt incurajate prin joaca.
O atentie sporita este acordata activitatilor sportive, atunci cand in doua zile din saptamana, copiii au parte de activitati de gimnastica in sala de sport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.