Mesaje de Valentine’s Day in chineza. Cum iti poti declara dragostea in chineza

Dragostea este sarbatorita de catre fiecare popor, in felul caracteristic. In timp ce sarbatoarea occidentala Valentine's Day s-a raspandit in intreaga lume, in multe zone, se tine cont si de traditiile locale.

0
1365

Dragostea este sarbatorita de catre fiecare popor, in felul caracteristic. Iata cateva mesaje de Valentine’s Day in chineza.

In timp ce sarbatoarea occidentala Valentine’s Day s-a raspandit in intreaga lume, in multe zone, se tine cont si de traditiile locale.
Astfel, in China, Ziua Indragostitilor se sarbatoreste in cea de-a saptea zi din a saptea luna, calculat dupa fazele Lunii. O asfel de luna reprezinta timpul dintre doua faze cu Luna plina. Mai exact, data poate varia in fiecare an. In anul 2018, Ziua Indragostitilor in China se va sarbatori in data de 28 august.

Fie ca vrei sa iti surprinzi partenerul cu mesaje de Valentine’s Day in chineza, la sfarsitul verii, sau ceva mai devreme, la sfarsit de iarna, iata cateva idei.

  • Happy Valentine’s Day!

qíngrěn jié kuài lè!

  • Te iubesc pentru totdeauna!
    yǒngyuǎn ài nǐ
  • Vrei sa fii „Valentina”/ „Valentinul” meu?

nǐ yuànyì zuò wǒ de qíngrén ma?

  • Te iubesc atat de mult!

wǒ ài nǐ nàme duō

Mesaje de Valentine’s Day in chineza

  • Te iubesc cu pasiune!

wǒ rè liè de ài zhe nǐ

  • Sunt nebuneste indragosti/a de tine

wǒ fēng kuáng de ài zhe nǐ

Mesaje de Valentine’s Day in chineza dar si semnificatia acestei sarbatori

De Ziua indragostitilor, chinezii isi amintesc de povestea de dragoste din folclor dintre fiica unui imparat si un cioban orfan. Cei doi au fost despartiti de tatal fetei si aveau voie sa se vada o singura data pe an, in a saptea zi a celei de-a saptea luni din calendarul lunar.

Prin urmare, in aceasta zi speciala, chinezii umplu luciul apelor cu lampioane colorate.

De exemplu, intr-un oras din sud-vest, Ziua Indragostitilor a fost marcata printr-un eveniment dedicat celor care isi cauta jumatatea. 42 de femei si barbati au mers la o intalnire pe nevazute la comun. Au purtat costume traditionale, au dansat si au jucat jocuri cu intrebari si raspunsuri pentru a se cunoaste mai bine.

La Shanghai, zeci de cupluri au ales sa-si oficializeze relatia de Ziua indragostitilor, convinsi ca asa vor avea o casnicie lunga, potrivit stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.