Viza pentru Japonia. Tot ce trebuie sa stii daca vrei sa vizitezi aceasta tara

0
995

Din ce in ce mai multi romani aleg sa isi faca vacantele in Asia, in detrimentul tarilor din Europa. Asadar, daca ati descoperit, pe rand, fiecare capitala europeana, va recomandam sa mergeti in concediu intr-o tara din Asia. Chiar daca drumul poate fi unul destul de lung si costisitor, preturile pentru cazare/ mancare/ transport intern sunt mai mici comparativ cu o vacanta in Europa, de exemplu. Daca va doriti o vacanta in care sa va relaxati, descoperind o noua plaja in fiecare zi, va recomandam sa optati pentru Thailanda sau Indonezia. De cealalta parte, daca va doriti orase impresionante, cu o puternica incarcatura culturala, va sfatuim sa optati pentru o vacanta, fie chiar si una de scurta durata, in Japonia. In randurile de mai jos, aflati tot ce trebuie sa stiti despre viza pentru Japonia, dar si care este cea mai buna perioada din an pentru a vizita aceasta frumoasa tara.

Viza pentru Japonia – conditii de calatorie

Daca doriti sa vizitati Japonia anul acesta, este important sa stiti ca romanii nu au nevoie de viza pentru a vizita aceasta tara. Astfel, conform informatiilor furnizate de MAE (Ministerul Afacerilor Externe), cetatenii romani posesori ai unui pasaport simplu/ simplu electronic si temporar pot intra si ramane pe teritoriul Japoniei, fara viza, pentru o perioada care sa nu depaseasca 90 de zile intr-un interval de 6 luni de la data primei deplasari.

Cetatenii romani pot calatori fara viza in Japonia exclusiv pentru urmatoarele scopuri:

Excursii turistice;
Vizitarea unor rude sau prieteni;
Participarea la manifestari stiintifice;
Prezenta la conferinte sau seminarii;
Deplasari in scopul unor tratative comerciale, adica un sejur de scurta durata, in cursul caruia nu se urmareste desfasurarea unei activitati lucrative sau obtinerea unei remuneratii;

De cealalta parte, cetatenii romani au nevoie de viza pentru a calatori in Japonia pentru urmatoarele scopuri:

Cautarea unui loc de munca;
Exercitarea unei activitati lucrative (inclusiv in domeniul artistic/pentru spectacole sau in domeniul sportiv, in scopul primirii unei remunerari);
Studii;
Deplasarea in calitate de sot/sotie/copil al unui cetatean japonez;
Sederea de lunga durata cu familia („Dependent”);

Este important de retinut ca autoritatile japoneze nu elibereaza vize la frontiera. Acestea se pot obtine numai de la ambasadele si consulatele Japoniei din strainatate. In Romania, vizele se pot obtine de la Ambasada Japoniei la Bucuresti.

Viza pentru Japonia – cea mai buna perioada pentru a vizita tara

Fara indoiala, una dintre cele mai bune perioade de a vizita Japonia este cea in care are loc Festivalul ciresilor infloriti (Sakura). Astfel ca de la sfarsitul lunii martie si pana la sfarsitul lunii mai, in fiecare an, puteti vizita mai multe zone din Japonia, pentru a va bucura de un adevarat spectacol al naturii.

Cu toate acestea, exista o saptamana in primavara, care recomandam cu siguranta a fi evitata, cu exceptia cazului in care pur si simplu nu aveti de ales: Saptamana de Aur.
Impreuna cu vacanta de Anul Nou (si vacanta de la Obon in luna august), saptamana de Aur este una dintre saptamanile de calatorie de varf din Japonia. Saptamana de Aur incepe de obicei la sfarsitul lunii aprilie si trece prin prima saptamana din mai (calendarul fiecarui an variaza usor). In aceasta perioada a anului, japonezii calatoresc foarte mult, astfel ca absolut totul este extrem de aglomerat si scump pentru a calatori in Japonia.

In ceea ce priveste vara, aceasta incepe in luna iunie si dureaza pana in septembrie. Cu toate acestea, in lunile iulie si august temperaturile pot fi destul de ridicate, asadar, va recomandam sa evitati aceasta perioada a anului, daca este posibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.