Ce salarii sunt in Austria. Traiesti fara griji

0
1916
Ce salarii sunt in Austria

Iata ce salarii sunt in Austria. Daca ti-a trecut vreodata prin gand sa te muti in Austria, dar aveai dubii vis-a-vis de traiul scump, te sfatuim sa nu-ti mai faci griji. Austriecii sunt un popor de oameni carora le place sa traiasca bine, asa ca toata lumea are un salariu ce iti ofera macar strictul necesar, fara sa te preocupi de ziua de maine.

In Austria nu exista salariul minim obligatoriu. De obicei se considera, ca salariul brut nu ar trebui sa fie niciodata mai mic de 1000 de euro. Cu toate acestea, in multe sectoare – de ex. constructii si industrie – sunt incluse prevederi suplimentare referitoare la existenta unor acorduri colective sectoriale.

Ce salarii sunt in Austria

Datorita acestor prevederi, din start este prevazut ca de exemplu o camerista nu poate avea un salariu mai mic de 1200 euro, iar muncitorul din ramura metalurgica mai mic de 1500 euro. Salariul minim al soferilor in Austria este intre 8,27 Euro/ora si 10,22 Euro/ora in functie de categoria vehiculului condus si de vechime.

Salariul mediu anual in Austria este ridicat – in conformitate cu datele furnizate de catre OCDE din 2013 – peste 39 de mii de euro, echivalent cu 3250 euro brut pe luna. In Austria saptamana de lucru dureaza la fel ca si in Romania – 40 de ore. Conform legii, durata normala de lucru este de 8 ore, la aceasta ar trebui adaugata pauza de masa care nu este inclusa in timpul de lucru.

Ce salarii sunt in Austria

In cazul unor sectoare/ramuri in care sunt active acordurile colective de munca, cel mai adesea duarata de munca saptamanala este micsorata la 38,5 ore. Recompensa pentru orele suplimentare este de cel putin 150% sau se ofera o zi libera. O alta exceptie de la desfasurarea normala a timpului de lucru il reprezinta urmatorul mod 4x9h + 1x4h. Datorita acestui lucru muncitorii se pot bucura de asa numita vinerea scurta.

In Austria nu sunt 12 salarii lunare intr-un an, ci 14. Cand negociezi un salariu in Austria discuti de brut si nu net, si de obicei salariul anual si nu cel lunar.

Al 13 lea salariu este oferit in iunie – iulie si se cheama Urlaubsgeld. Adica bani sa pleci in concendiu. Al 14 lea salariu este Weihnachtsgeld si il primesti in noiembrie. Ai 25 de zile de concendiu pe an, nu 21 ca in Romania. Daca te-au convins toate aceste informatii si esti in cautarea unui loc de munca in Austria acceseaza aceasta pagina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.