Despăgubiri uriașe pe care trebuie să le plătească un șofer român de TIR unor italieni

0
542
FOTO: webandi/Pixabay.com
FOTO: webandi/Pixabay.com

Pe 26 martie 2017, pe Autostrada 10 din Italia, între Albisola și Celle, un român a scăpat TIR-ul pe care îl conducea de sub control și a intrat într-un grup de muncitori care lucra pe marginea șoselei. În urma impactului, doi muncitori au murit, iar alți trei au fost răniți. Toți erau de origine italiană.

Dintre cei răniți, unuia care a rămas blocat sub TIR-ul răsturnat i s-a amputat piciorul. De asemenea, potrivit ilsecoloxix.it, alte două persoane care se aflau într-o mașină care circula în spatele TIR-ului au fost accidentate ușor.

Potrivit jurnaliștilor italieni, la termenul de pe 31 octombrie, avocatul familiilor victimelor, Gian Maria Gandolfo, a depus cereri de despăgubire. În total, pentru familiile victimelor și celelalte avarii la infrustructura drumului se cer despăgubiri de aproximativ 1 milion de euro.

Românul de 43 de ani este acuzat de omor multiplu din culpă, iar pe lângă obligația plății despăgubirilor ar putea primi și o condamnare de închisoare. După accident, anchetatorii au stabilit că acesta nu consumase substanțe interzise și nici nu a depășit limita legală a vitezei.

Astăzi, presa italiană relatează despre alt proces început în urma unui accident în care un șofer de TIR român, în vârstă de 47 de ani, a fost implicat. În iulie 2016, acesta și-ar fi parcat camionul, noaptea, pe o stradă din Cesare Pavese di Cerasoli di Coriano.

Alessandro Ardini, un italian în vârstă de 52 de ani, a intrat cu mopedul în remorca TIR-ului, în timp ce se îndrepta spre serviciu. Potrivit anchetatorilor, remorca nu era coresponzător semnalizată, iar cel de pe moped nu ar fi observat-o la timp.

Fiica victimei s-a constituit parte civilă la prima înfățișare a procesului, potrivit corriereromagna.it.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.