Locuri de muncă în Germania pentru studenți. Înscrieri pentru cei care vor să lucreze în vacanță

0
543
Locuri de muncă în Germania pentru studenți FOTO: leemelina08/Pixabay.com
Locuri de muncă în Germania pentru studenți FOTO: leemelina08/Pixabay.com

Agenția Națională a Ocupării Forței de Muncă anunță că începând cu 13 ianuarie începe perioada de înregistrare a aplicațiilor în programul destinat studenților care doresc să muncească în Germania pe perioada vacanței de vară. Potrivit ANOFM, aceste locuri de muncă în Germania pentru studenți sunt pe o perioadă de minim 2 luni.

Locuri de muncă în Germania pentru studenți sunt în mai multe domenii. Pentru 2020 sunt disponibile 30 de posturi în domeniul hotelier, gastronomic, fast-food, dar și în producția industrială și a serviciilor.

Cei interesați de locuri de muncă în Germania pentru studenți pot aplica dacă au între 18 și 35 de ani, urmează cursuri de zi la o facultate de stat sau particulară, acreditată conform legii și au cunoștințe bune sau foarte bune de limba germană.

Potrivit ANOFM, pentru a se înscrie pe lista cu solicitanți de locuri de muncă în Germania pentru studenți trebuie să se adresez consilierului EURES din cadrul agenției județene sau municipale pentru ocuparea forței de muncă în care studiază sau domiciliază. Perioada de înscrieri se încheie pe 14 februarie.

Locuri de muncă în Germania pentru studenți. Se caută și migranți calificați

Unul dintre șefii Agenției Federale de Muncă din Germania, Daniel Terzenbach, susține că țara sa are nevoie de mai mulți angajați migranți calificați pentru a acoperi deficitul de pe piața muncii și pentru a menține stabilitate sistemului de protecție socială.

În iunie 2011, străinii reprezentau aproximativ 20% din noii angajați din Germania, în timp ce în iunie 2019 au ajuns la o cotă de 60%. Mai mult, a crescut considerabil și numărul celor care se angajează în Germania și nu sunt cetățeni din țări membre ale Uniunii Europene.

„Țări precum Japonia, Coreea de Sud sau statele anglo-saxone, care sunt în mod tradițional destinații pentru angajați calificați, investesc foarte mult în recrutarea persoanelor calificate”, a declarat Terzenbach, pentru presa germană.

Cancelarul Angela Merkel a transmis luna trecută un avertisment în ceea ce privește riscul plecării unor companii în cazul în care nu reușesc să atragă muncitori calificați. În urmă cu 15 ani, Germania se confrunta cu problema șomajului. În jur de 5 milioane de germani nu aveau un loc de muncă. Acum, potrivit cancelarului Merkel, problema o reprezintă forța de muncă insuficientă.

Dacă nu se fac eforturi pentru a atrage forță de muncă calificată, „companiile se vor gândi tot mai mult să emigreze și nu ne dorim acest lucru”, a spus Angela Merkel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.