Cele mai periculoase sosele din Romania

0
987
cele mai periculoase sosele din romania

Cele mai periculoase sosele din Romania. Pe acestea trebuie sa le ocolesti:

Sapte drumuri nationale sunt considerate iad pentru soferii din toata tara. In ultimii zece ani in Romania au avut loc peste 100.000 de accidente de circulatie grave, in care si-au pierdut viata aproape 22.000 de oameni.

Cele mai periculoase sosele din Romania

Drumul National 1 deschide lista celor mai periculoase sosele din Romania. DN1 face legatura dintre Bucuresti si Ardeal si este cea mai aglomerata ruta din Romania, in deosebi pe portiunea dintre Ploiesti si Brasov. Poliţiştii spun ca majoritatea accidentelor se produc pe fondul aglomeratiei excesive, care genereaza stres si neatentie in trafic.

Potrivit statisticilor rutiere, in ultimii zece ani, DN1 este responsabil de moartea a 987 de oameni.

Drumul National 7 este si el in topul celor mai periculoase sosele din tara noastra. Drumul care leaga Bucurestiul de Pitesti si apoi de Valea Oltului (cu derivatie – DN7A – prin Curtea de Arges, spre Transfagarasan) este al doilea drum din topul celor mai periculoase din tara. In fiecare zi, peste 360.000 de masini tranziteaza DN7, care este considerat o alternativa la DN1 pentru drumul spre Ardeal.

Cele mai periculoase sosele din Romania

In ultimii zece ani, DN7 a generat aproape 2.000 de accidente grave, soldate cu peste 800 de morti. Politistii considera ca principala cauza a accidentelor de pe DN7 este indisciplina in trafic, urmata de starea tehnica proastă a masinilor.

Drumul National 6 DN6

Este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara. Pleaca din Bucuresti, trece prin Alexandria, Craiova, Timisoara si ajunge la granita cu Ungaria. 640 de kilometri pe care ii are au fost presarati in 2017 cu accidente in care au murit 87 de oameni.

Drumul European 574, Drumul National 2A, dar si Drumul National 2 si DN2 incheie topul celor mai periculoase drumuri din Europa.

Romania este pe ultimul loc in ceea ce priveste siguranta drumurilor din Uniunea Europeana. Astfel, tara noastra a avut cea mai mare rata a accidentelor mortale din UE – 98 la un milion de locuitori, dublu fata de media europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.