Miting diaspora. Protestar mort la spital

0
986
Miting diaspora. Protestar mort la spital

Miting diaspora, protestar mort. Spitalul Judetean Alexandria spune ca barbatul care a participat la protestul din 10 august si care a murit duminica noapte in unitatea medicala era in evidente cu mai multe afectiuni cardiace si digestive si era internat din 15 august la terapie intensiva, cu diagnosticul „ulcere multiple sangerande”.

Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria a transmis un comunicat de presa in care precizeaza ca barbatul, in varsta de 68 de ani, a ajuns la unitatea medicala in 15 august, prin transfer, avand hemoragie digestiva superioara, „exprimata prin melena si sindrom anemic sever”.

Miting diaspora. Protestar mort la spital

„Investigatiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sangerande si a fost internat la Terapie Intensiva, unde a beneficiat de tratament specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea pacientului s-a agravat. In data de 19 august, orele 23.45, barbatul a decedat, in urma unui stop cardio-respirator. Facem mentiunea ca pacientul era in evidenta pentru mai multe afectiuni cardiace si digestive. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite in urma necropsiei”, a transmis Spitalul Judetean de Urgenta Alexandria.

La scurta vreme, referitor la cazul barbatului decedat in cursul noptii de 19 catre 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria Departamentul pentru Situatii de Urgenta a venit cu o serie de precizari.

“In urma informatiilor continute in documentele de la interventia echipajelor medicale de urgenta si prim ajutor calificat din Piata Victoriei in noaptea de 10 august 2018, s-a constatat ca pacientul s-a prezentat la una dintre ambulantele SMURD aflate la fata locului, acuzand Epistaxis (sangerare la nivelul nasului). Pacientul a declarat echipajelor de urgenta ca suferea de boli cronice, precum hipertensiune arteriala, iar la momentul examenului clinic, pacientul era constient, cooperant, cu tensiunea arteriala marita (161/126), si oxigenare in limite normale (97%). In urma acordarii primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzandu-l sub semnatura”, mai arata Departamentul pentru Situatii de Urgenta pe Facebook.

Politia din Teleorman a fost sesizata cu privire la decesul barbatului in varsta de 62 de ani, care s-a simtit rau in urma protestului din 10 august din Capitala, si a deschis un dosar penal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.