Cele mai periculoase sosele din Italia

0
1074
cele mai periculoase sosele din italia

Cele mai periculoase sosele din Italia fac inconjurul lumii cu istoria lor si putini sunt cei care pot spune ca au tranzitat aceste zone.

Privelisti care iti taie respiratia, insa nu suficient de fascinante pentru cei slabi de inger. Te uiti la poze si ti se face frica! Presa internationala a alcatuit o lista a celor mai periculoase sosele din lume, pentru soferii care tanjesc dupa andrenalina. Italia are doua drumuri care dau fiori pe sira spinarii oricui.

Pasubio, Italia

Localizat in nordul Italiei, acest drum este faimos pentru peisajele incredibil de frumoase. Din pacate, doar soferii foarte experimentati se incumeta sa utilizeze aceasta sosea. Mai mult de atat, autoritatile au interzis accesul masinilor de la un anumit punct incolo din cauza pericolului mult prea mare.

Cele mai periculoase sosele din Italia

Stelvio Pass, Italia

Situata la 2.750 m inaltime este una din cele mai pitoresti sosela din lume. Privelistea este incredibila dar nebuneasca. dar toate acestea s-ar putea sa te coste, unghiurile de 180 de grade sunt periculoase, barele de protectie foarte joase, iar iernile aduc cu ele multa gheata si necesita indemanare din partea soferilor. O singura miscare gresita si te va trimite peste stanci.
Pornind din Alpii de Est din Italia, face legatura dintre Valtellina si Merano. Este al doilea cel mai inalt drum pavat din Alpi, fiind situat la o altitudine de 2.757 metri peste nivelul marii. Trecatoarea Stelvio a devenit celebra datorita celor 48 de viraje ac de par si datorita faptului ca devine foarte ingust in unele puncte si are cateva pante foarte abrupte. Este considerat unul dintre cele mai dificile drumuri din lume, insa care ofera peisaje absolut spectaculoase.

Lista celor mai periculoase drumuri din lume:

 • autostrada Pan-Americana – Alaska, SUA
  autostrada Trans Siberiana – Rusia
  autostrada N2 – Africa de Sud
  autostrada Nairobi-Nakuru – Kenya, Africa
  autostrada T0117, Bakhchysarai – Ucraina
  Trollstigen – Norvegia
  autostrada Federala 1 – Mexic
  North Yungas – Bolivia
  Commonwealth Avenue – Quezon, Filipine
  autostrada James Dalton – Alaska, SUA
  BR-116, Rodovia da Morte – Brazil
  Zoji La – India
  Guoliang Tunnel – China
  Taroko Gorge – Taiwan
  The Pasubio – Italia
  Skippers Canyon – Noua Zeelanda
  Nanga Parbat – Pakistan
  autostrada Bruce – Queensland, Australia
  Route 431 – Alabama, SUA
  A726 – Scotia
  Patiopoulo-Perdikaki – Grecia
  Ruta 5 – Chile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.