Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon

0
46
Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon

Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon. Venetia e faimoasa pentru gondole si canale, dar stiai ca venetienii au fost primii europeni care au folosit o furculita? Italia e faimoasa pentru coastele insorite si varietatea de paste, dar stiai ca bucatarii italieni au influentat decisiv si felul de a gati al altor europeni?

Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon

Bucataria italiana e una cu radacini puternice in istoria Europei. E veche de peste 2000 de ani. Coastele insorite ale Mediteranei i-au adus influente arabe, mirodenii si arome exotice de pe alte continente. Ca orice popor latin si italienii sunt mari gurmanzi iar pofta de mancare se vede in mesele lor copioase. E greu sa rezumi varietatea de forme pe care o ia materia prima in bucatria unui italian.

Sunt zeci de feluri de pizza, nenumarate retete de paste si orez si la fel de multe varietati de branza si soiuri de vin ca in Franta. Dar orice meniu italian care se respecta are cel putin 5 feluri de mancare.

Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon

TIMPI DE PREPARARE

Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 15 min
Gata in: 25 min
INGREDIENTE
4-5 cartofi medii
6 ouă bătute
250 g bacon
3 cepe verzi
1 ardei roșu
200 ml lapte
50 g parmezan
sare si piper după gust

MOD DE PREPARARE

Retete bucatarie italiana: frittata cu cartofi si bacon

Cele mai gustoase lucruri sunt cele făcute din ingrediente simple, de bază. Frittata este una dintre ele, cu siguranță! Pe această mâncare pe bază de ouă (extrem de versatilă și gustoasă) o poți servi fie pe post de mic-dejun, gustare, prânz la birou și chiar și la cină, când nu vrei sa îți petreci prea mult timp în fața aragazului. O poți face atât la cuptor cât și pe aragaz. Atâtea posibilități câte ingrediente ai în casă! Aceasta este una dintre variantele cele mai populare frittata.

Spală și curăță cartofii. Pune-i la fiert 10 minute. Între timp, taie bacon-ul, prăjește-l 2-3 minute, împreună cu ardeiul tăiat solzișori.

Bate ouăle cu laptele și parmezanul, apoi asezonează-le cu sare și piper. Scoate cartofii, taie-i (cubulețe, de preferat) și adaugă-i în tigaie. Toacă ceapa verde. După 5 minute, toarnă în tigaie mixtura de ou și ceapa verde. Amestecă o dată, pune capacul și lasă la foc mic spre mediu să se coacă.

Poți servi cu extra parmezan și smântână, dacă vrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here