Atractii turistice in Iasi. Top 5 locuri de vazut o data-n viata

Iasi, cunoscut ca fiind Capitala Moldovei, abunda de monumente istorice la tot pasul. Iasi este orasul care a dat nastere multor scriitori si poeti romani, iar odata sositi aici veti gasi numeroase atractii turistice in Iasi, orasul de pe 7 coline.

0
1821

Iasi, cunoscut ca fiind Capitala Moldovei, abunda de monumente istorice la tot pasul. Iasi este orasul care a dat nastere multor scriitori si poeti romani, iar odata sositi aici veti gasi numeroase atractii turistice in Iasi, orasul de pe 7 coline.

Atractii turistice in Iasi. Palatul Culturii

Indiferent ca ii admirati arhitectura de la exterior sau veti vizita muzeele pe care le adaposteste, Palatul Culturii este simbolul orasului.
Construit intre 1906 si 1925, Palatul Culturii a fost inaugurat de Regele Ferdinand al Romaniei. Stilul arhitecturat el este unul neogotic, iar initial a servit drept Palat Administrativ si de Justitie.
In prezent, el este obiect cultural istoric si adaposteste Muzeul de Istorie a Moldovei, Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Arta, Muzeul Stiintei si Tehnicii Stefan Procopiu precum si Centru de Conservare – Restaurare a Patrimoniului Cultural, iar in aripa de nord – est se afla sediul Bibliotecii judetene Gheorghe Asachi.

Atractii turistice in Iasi. Parcul Copou

Parcul Copou este cel mai vechi din Iasi, fiind mentionat in multe scrieri ale autorilor contemporani.
Cu adevarat emblematic este Teiul lui Eminescu, locul despre care se spune ca ar fi fost zona de inspiratie a marelui poet. Teiul lui Eminescu este unul din cele mai vizitate locuri de catre turisti. Langa Teiul lui Eminescu se afla si Muzeul Mihai Eminescu, deschis in semn de omagiu adus poetului.

Atractii turistice in Iasi. Gradina Botanica

Gradina Botanica din Iasi este una din cele mai mari gradini de acest fel din lume. Gradina se intinde pe o suprafata de 105 hectare. Sectorul „Sere” cuprinde 12 compartimente: plante mediteraneene, tropicale, subtropicale (cactusi, palmieri, bananieri, citrice, etc.), numeroase flori ornamentale (azalee, camelii, crizanteme, orhidee, etc.) si o colectie de cicadaceae (fosile vii). Sectorul „Ornamental” are o suprafata de 4,5 hectare si dispune de o gama variata de plante decorative ierboase si lemnoase, care constituie o expozitie cu caracter permanent. Sectorul „Rozariu” insumeaza 800 de soiuri de trandafiri nobili, potrivit iasi4u.ro.

Atractii turistice in Iasi. Bojdeuca lui Ion Creanga

Bojdeuca lui Ion Creanga este casa modesta, construita dupa model taranesc, a marelui scriitor.
Ion Creanga a locuit in aceasta casa intre anii 1872 si 1889, anul mortii sale.
Este stiut faptul ca in anul 1879 a stat cateva luni in bojdeuca, alaturi de el, prietenul sau Mihai Eminescu.

Atractii turistice in Iasi. Teatrul National Vasile Alecsandri

Teatrul National Vasile Alecsandri a fost construi in locul vechii primarii a orasului, intre anii 1894 si 1896. Adaposteste adevarate monumente de arta: Cortina pictata in 1896, Cortina de fier, pictata de Al. Goltz; Plafonul pictat de Al. Goltz, in culori pastelate, Candelabrul din cristal de Venetia cu 109 becuri. In prezent aceasta cladire gazduieste si Opera Romana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.