Comisia Europeană propune interzicerea călătoriilor în UE din state non-comunitare

0
1253
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Președinta Comisiei Europene, Ursula von de Leyen, a anunțată luni, într-o conferință de presă, că i-a informat pe liderii G7 despre propunerea pe care le-a făcut șefilor de stat și de guvern din UE privind introducerea unei interdicții timp de 30 de zile asupra intrărilor „non-esențiale în UE”.

„Uniunea Europeană și alte părți ale lumii se confruntă cu o criză a sănătății publice cauzată de răspândirea coronavirusului. Sistemul nostru de sănătate se află sub presiune. Prin urmare, statele membre au luat măsuri ferme de încetinire a răspândirii virusului. Însă aceste măsuri sunt eficiente doar atunci când sunt coordonate.

Acesta este motivul pentru care prezentăm astăzi orientările privind măsurile la frontieră”, a spus Ursula von der Leyen, potrivit unui comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene la București.

E a anunțat două direcții de acțiune: „Trebuie să protejăm populația de răspândirea virusului și, în același timp, trebuie să ne asigurăm că menținem fluxul de mărfuri. Prin urmare, propunem așa numitele „benzi verzi”, căi rapide, pentru a acorda prioritate transportului de mărfuri, cum ar fi bunurile medicale, mărfurile perisabile, în special serviciile alimentare și de urgență”.

„Dar trebuie să depunem mai multe eforturi pentru a reduce presiunea enormă asupra sistemului nostru de sănătate. Cu cât reducem călătoriile, cu atât mai mult putem împiedica acest virus să se răspândească.  Așa cum tocmai am informat partenerii G7 ai UE, propun șefilor de stat și de guvern să introducă o restricție temporară privind intrările neesențiale în UE. Restricția ar trebui să fie în vigoare pentru o perioadă inițială de 30 de zile, care poate fi prelungită dacă este necesar”, a mai spus Ursula von der Leyen.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.